« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
VOŽNJA ZA PAMĆENJE

Najspektakularnije žičare na svijetu

POGLEDAJTE SLIKE - Ne propustite vožnju žičarom ako se nađete u jednom od sljedećih gradova

Više o

Rio de Janeiro

,

putovanja

,

Meksiko

,

Cape Town

,

žičara

,

15. studenoga

,

neboder na Trgu

,

Jared Genser

Časopis National Geographic odabrao je najbolje žičare na svijetu. Među glavnim kriterijima su bile tehničke karakteristike i sigurnost, ali prije svega jedinstvenost pogleda koji se pruža iz kabina.

Zacatecas, Meksiko
Grad koji leži na rudama srebra poznat je i po svojim prekrasnim crkvama i dvorcima. Poseban doživljaj za posjetitelje je „teleférico" - žičara koja preko samog grada vozi do brda „La Bufa"

Rio de Janeiro, Brazil
Vjerojatno jedna od najpoznatijih žičara na svijetu. Vozi do brda Šećerna Glava i omogućuje doista spektakularan pogled na cijeli Rio. Vožnja je poseban doživljaj uz zalazak sunca.

 

Mérida, Venezuela
Žičara tijekom vožnje prelazi visinu od ukupno 3000 metara pa putnici imaju pravo na tri kraće stanke kako bi se priviknuli na vrtoglavu promjenu visine.  

Zhangjiajie, Kina
Na vratima provincije Hunan nalazi se brdo Tianmen do kojeg vodi izuzetno strma žičara. Svi koji skupe dovoljno hrabrosti da sjednu u gondolu na kraju dobivaju prekrasan pogled koji se ne može platiti novcem.

 

Genting Skyway, Malezija
Najbrže gondole na svijetu prevoze putnike iz grada Gohtong Jaya do malezijskog Las Vegasa koji se nalazi na visini od 2000 metara, a sama žičara prelazi preko džungle.

 

Cape Town, Južna Afrika
Vožnja je vrlo kratka, ali se zato gondola na jednom mjestu okreće za 360 stupnjeva kako bi svi putnici mogli uživati u spektakularnom pogledu.

04.05.2010. 10:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh