Metro-portal.hr

objavljeno 27.03.2018. 18:01:00
MA DA?

Najružnija boja na svijetu našla primjenu

Riječ je o maslinastozelenkasto-smećkastoj boji koja se službeno zove Panetone 448C ili paque couche, a opisuju je kao boja taloga, prljavštine i boja smrti

Eto za što služi najružnija boja na svijetu
Eto za što služi najružnija boja na svijetu (Arhiva)

Boje su vrlo utjecajna stvar, to vam vjerojatno ne moramo posebno naglašavati - dobro se zna da ćemo u proljeće odjenuti vesele i vedre boje, crvena će poslužiti za zavođenje, crna kao znak nesigurnosti i žalosti... sve u svemu, pomoću njih iskazujemo osjećaje.

Jednako tako koristimo boje kako bismo napravili ugodnju atmosferu u svome domu. Zidove sobe bojimo u opuštajuće blage nijanse, a kuhinju u boje koje potiču apetiti.

Najljepše je u svemu što kada smo kod boja, ne trebamo poštivati pravila. Svatko boji i kombinira kako hoće i kako mu najbolje odgovara.

No stručnjaci su složni, u ovu boju nitko neće ništa bojati jer je, kako tvrde, najružnija na svijetu.

Riječ je o maslinastozelenkasto-smećkastoj boji koja se službeno zove Panetone 448C ili paque couche, a opisuju je kao boja taloga, prljavštine i boja smrti.

Ipak, i ova boja ima svoje dobre strane - koristit će se za odvikavanje pušača od cigareta. U najružniju boju na svijetu australska vlada planira ubuduće pakirati cigarete. 

27.03.2018. 18:01:00
http://metro-portal.hr/najruznija-boja-na-svijetu-nasla-primjenu/111145/