« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
GEJMERICE

Najpopularnije online igre za žene

Od igračica koje muku muče s uzgajanjem usjeva u Farmvillu do onih koje kolju zmajeve u World of Warcraftu, broj žena u online igrama svakim je danom sve veći

Fotografija vijesti
Više o

World of Warcraft

,

gameri

,

Farmville

,

sudoku

,

žene internet

Nekoć smatrane gotovo isključivo muškom zabavom, mnoge su računalne igre današnjice ciljano dizajnirane da privuku žensku populaciju, a ni online igre tu nisu nikakva iznimka. Profil igračica na internetu vrlo je šarolik, stoga je nemoguće reći kakve su karakteristike „prosječne" gejmerice. Od igračica koje muku muče s uzgajanjem usjeva u Farmvillu do onih koje kolju zmajeve u World of Warcraftu, donosimo vam popis najpopularnijih online igara koje privlače žene.

Bejeweled 2

Tipični primjer igre koju je jednostavno naučiti, ali istovremeno i jako teško usavršiti. Sama suština igre krajnje je bazična. Dobijete polje dragulja različitih boja, a vaš je cilj da ih pokušate što je više moguće „uništiti". To radite tako da stvarate horizontalne ili vertikalne redove dragulja istih boja koji se onda ponište. Kao što smo rekli, za učenje osnova treba vam svega nekoliko minuta, ali za naprednije igranje kasnije morate usavršiti čitav niz naprednijih tehnika planiranja, budući da su viši nivoi puno zahtjevniji od onih početnih.

Farmville

Farmville je osvojio srca igračica otkako se prvog dana pojavio na Facebooku. U svojoj srži, Farmville je zapravo poprilično standardna simulacija. Igrač „radi" na farmi i sadi različite usjeve, što na kraju završava sjetvom, branjem voća ili mužnjom krava, čime zarađuje novac za kupnju dodatne zemlje, zgrada i brojnih drugih dodataka. Ipak, ono što je Farmville učinilo jednom od najpopularnijih igara na svijetu leži upravo u integraciji s Facebookom, gdje igrač traži i pruža pomoć svojim prijateljima koji također igraju igru, a mogu si međusobno slati i različite darove. Kao i na pravoj farmi, ukoliko želite da uspije, morate ju svakodnevno obilaziti i rješavati čitav niz problema. Ovo je sjajan primjer kako nam vrlo jednostavna igra može priuštiti stotine i stotine sati zabave.

Križaljke i Sudoku

Bez obzira na to jesu li vaš „grijeh" slova ili brojke, online verzije ovih popularnih igara iznimno su popularne kod ženske populacije. Štoviše, jedinstvena korisnička sučelja, poboljšani dizajn i golemi broj opcija učinili su online verzije igranijima od onih staromodnih.

Cake Shop 2

Cake Shop 2 je Flash igra koja je dostupna na čitavnom nizu popularnih sajtova za online igre. Cilj ove igre je uspješno vođenje prodavaonice torti i ispunjavanje svih želja kupaca. U svojoj je suštini ovo puzzle igra gdje igrač slaže dijelove torti prema željama kupaca, pokušavajući to učiniti u što kraćem roku. Još jedna od igara koje je vrlo lako naučiti, ali osigurava sate i sate zabave.

World of Warcraft

Ovo će zasigurno začuditi mnoge, ali najpopularnijia MMORPG (massively multiplayer online roleyplaying game) igra na svijetu vrlo je popularna i među nježnijim spolom, a udio ženskih igrača iz godine u godinu raste. Studija provedena 2009. godine pokazala je da u dobnoj skupini između 25 i 54 godine igru igra 430.000 žena i 675.000 muškaraca. Igrači u Warcraftu kontroliraju svoje avatare, istovremeno igrajući s ljudima diljem planete. Na raspolaganju im je čitav niz avantura, od potjere za običnim cestovnim banditima do ubijanja zmajeva velikih poput Jumbo Jeta, uz pomoć drugih igrača. Ono što posebno privlači žene je društveni aspekt, budući da igra omogućava komunikaciju i interakciju s drugim igračima 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

13.11.2011. 20:40:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Pero
    27.10.2020. 21:02
    a di je candy crush saga ?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh