« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
2015.

Najpopularnije mobine aplikacije u 2015.

Facebook je i drugu godinu uzastopce na čelnoj poziciji najpopularnijih aplikacija. Pritom nije imao nekakvu konkurenciju, jer YouTube na drugom mjestu zaostaje za oko 30 milijuna aktivnih korisnika mjesečno

Facebook ima dvije od tri najpopularnije aplikacije
Facebook ima dvije od tri najpopularnije aplikacije (Facebook)
Više o

mobilne aplikacije

,

2015

,

najpopularnije aplikacije

Mobilne aplikacije postale su golem biznis, što potvrđuju i rezultati istraživanja koje je objavila tvrtka Nielsen Holdings N.V. za SAD, no jednako tako se mogu primjeniti i na globalnoj razini. 

Teško da će vas iznenaditi činjenica da većina od deset najpopularnijih aplikacija u 2015. godini dolazi iz Googlea ili Facebooka.

Baš je Facebookova mobilna aplikacija zabilježila najveći broj aktivnih korisnika mjesečno. Čak 126,7 milijuna ljudi je barem jednom otvorilo Facebook na svojim telefonima u 2015.

Tako je Facebook i drugu godinu uzastopce na čelnoj poziciji najpopularnijih aplikacija. Pritom nije imao nekakvu konkurenciju, jer YouTube na drugom mjestu zaostaje za oko 30 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

Na trećem mjestu je Facebookova Messenger aplikacija s 96,44 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Ovo je porast za 31 posto u odnosu na prošlu godinu.

Top aplikacije: Facebook, YouTube, Facebook Messenger, Google search, Google play, Google maps, Gmail, Instagram, Apple music, Maps (Apple).

Messenger je na prvoj poziciji kategorije najbrže rastuće aplikacije na tržištu.

Druga najbrže rastuća aplikacija u 2015. je Apple Music s 26 posto, dok je na trećem mjestu Instagram s 23 posto.

Nielsen Holdings N.V. je objavio i udio operativnih sustava za treći kvartal. Ponavljamo, samo za američko tržište, gdje je na prvom mjestu Android, koji drži 52,5 posto tržišta, dok je iOS na drugom mjestu sa 42,7,

27.12.2015. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh