« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
RECENZIJA

ASUS Zenpad 8 - sjajan odabir za novi tablet

Zenpad 8 možda nije najbolji tablet koji je ASUS ikad napravio, no gotovo da i nema konkurencije kad je u pitanju odnos uloženog i dobivenog

Zenpad 8 ima sjajan omjer kvalitete i cijene
Zenpad 8 ima sjajan omjer kvalitete i cijene (Metro)
Više o

tablet

,

karakteristike

,

recenzija

,

ASUS

,

Zenpad 8

ASUS Zenpad Z380C ili jednostavnije Zenpad 8 jedan je od najnovijih i najzanimljivijih modela tableta ovog renomiranog proizvođača koji nam se našao u rukama zadnjih dana, a korisnička iskustva naše redakcije pozitivna su bez ostatka.

Tableti na tržištu muku muče sa sve većim mobilnim telefonima, no ako stvarno želite imati pri ruci sjajan gadget na kojem ćete moći brzo provjeriti tko glumi u filmu koji upravo gledate na televiziji, zaigrati pokoju igricu, bezbrižno surfati ili čitati knjigu, definitivno će vam trebati veći ekran.

Zenpad 8 s masom od 350 grama lagan i prikladan za korištenje u svim mogućim položajima, uključujući omiljeni - izležavanje. Odličan IPS ekran rezolucije 1280X800 piksela i dijagonale od 8 inča pokazao se kao sjajan odabir, jer je veličina dovoljna i za gledanje televizije ili filmova, da ne govorimo o čitanju knjiga i igricama.

Intelov četverojezgreni Atom X3 dovoljno je moćan procesor koji praktički bez problema izvršava sve zadatke koje postavljate kraj njega, a uz pomoć grafičkog čipa Mali-450MP4 možete se mirno baciti i na zahtjevnije igrice koje će se izvršavati bez onih iritantnih trzanja. Podrazumijeva se da je jednako dobra i reprodukcija video sadržaja, bilo s YouTube ili ako ste na karticu stavili neke filmove ili epizode serija koje ste propustili.

Što se tiče mobilnosti, i tu nemamo posebnih zamjerki - odlazak u grad bio je odlično iskustvo jer je povezivanje na razne besplatne WiFi-je u kafićima bilo brzo i bez kompliciranja, što nam je dalo mogućnost uživanja u neuobičajeno toploj zimi punoj sunca uz surfanje novim vijestima i društvenim mrežama. 

Android Lollipop 5.0

Blagodati Androida 5.0 ogledaju se u velikom broju aplikacija koje su predinstalirane na tablet i njihovom brzom otvaranju, tako da ne vidimo poseban razlog za dodatno instaliranje aplikacija osim možda par omiljenih na koje ste navikli.

Primjerak na recenziji imao je i odličan dodatak - zaštitnu futrolu s Bluetooth zvučnicima, što je dalo mogućnost stavljanja tableta na ravnu površinu u položaju za gledanje filmova uz odličan zvuk, što bismo svakako preporučili svim ljubiteljima multimedije.

Još par detalja - unatoč nominalno nevelikom broju megapiksela, i prednja i zadnja kamera su potpuno funkcionalne, pa možete lako zabilježiti neke zanimljive trenutke u šetnji gradom, snimiti odličan selfie ili jasno vidjeti sugovornika u messenger programima.

Za kraj - baterija. Drži. Dobro, dobro izdržava svo maltretiranje koje smo priuštili tabletu, pa se ne morate bojati da ćete brzo ostati bez struje ...

Ukratko - Zenpad 8 dobio je veliki palac gore od cijele redakcije, naročito ženskog dijela koji se zaljubio u mogućnosti čitanja knjiga i gledanja omiljenih serija i filmova. 

Specifikacija:

Procesor: Intel Atom X3-C3200 Quad-Core (4 jezgra, 64bit)
Radna memorija: 2GB
Veličina ekrana: 8.0˝
Tip ekrana: IPS LCD
Rezolucija ekrana: 1280x800 piksela
Kapacitet interne memorije: 16GB
Memorijska kartica: Da, microSD do 64GB
Povezivanje: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth, GPS, GLONASS, microUSB, 3.5mm audio u/i 
Podržani formati: Svi aktualni formati
Operativni sustav: Android 5.0 (Lollipop)
Zadnja kamera: 5.0 Mpx s autofokusom
Prednja kamera: 2.0 Mpx
Boja: Bijela
Baterija: Li-Polymer 15.2Wh
Ostalo: zvučnik na prednjoj strani, G-senzor, e-kompas, svjetlosni senzor
Bluetooth: Da, Bluetooth 4.0
GPS: Da, sa GLONASS
Grafička kartica: Mali-450MP4
Masa: 350 grama

Zenpad 8 možete nabaviti u trgovinama Links po odličnoj cijeni od 1234 kune! 

28.12.2015. 09:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh