« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
sad je prilika

Najjeftiniji gradovi Europe za nezaboravno putovanje

Iskoristie pad cijena smještaja i razgledajte atraktivne europske gradove

Karlov most u Pragu
Karlov most u Pragu (Wikipedia)
Više o

Budimpešta

,

Prag

,

Riga

,

putovanja europa

,

Tallinn

,

Krakov

,

jeftina putovanja

Cijene hotelskog smještaja pale su po cijeloj Europi. Prema izračunu stručnjaka, HPI odnosno Hotel Price Index, pokazuje da dvokrevetne sobe u prosjeku koštaju 24% manje nego prošle godine.

Ukoliko vam kućni budžet dopušta kratko jesensko putovanje, a želite razgledati atraktivan europski grad, razmislite o sljedećim vrlo povoljnim destinacijama:

1. RIGA

Glavni grad Latvije ujedno je kulturni, obrazovni, politički, financijski i industrijski centar Baltika. Stari dio grada upisan je na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a poseban jesenski ugođaj posjetitelji će doživjeti sredinom studenog kada se održava Staroriga - festival svjetla.

Temperature u Rigi se u ovo doba godine kreću oko 11 stupnjeva Celzijevih. Dvokrevetne sobe jeftinije su točno 24% u odnosnu na lani, a vodič preporuča starinski, ali nedavno obnovljen hotel Europa Royale (četiri zvjezdice, 57 eura).

2. TALLINN

Srednjovjekovni grad je još 1997. uvršten u Svjetsku kulturnu baštinu i ubraja se među najstarija i najveća gradska središta u sjeveroistočnoj Europi. Glavni grad Estonije ima 400.000 stanovnika, a posjetitelje privlači i jedinstvenim božičnim sajmom (29.11. - 07.01.) ispred gotičke vijećnice.

Cijene su u prosjeku 11% niže nego prošle godine. Noćenje u hotelu sa četiri zvjezdice kreće se oko 67 eura.

3. PRAG

Najstariji i najveći grad srednje Europe prepun je znamenitosti. Od Karlovog mosta i Praškog dvorca do starih gradskih trgova i ulica, Zlatni grad ili grad stotinu tornjeva, malo kojeg posjetitelja ostavlja ravnodušnim.

Poseban doživljaj za ljubitelje jazza je večer provedena u jednom od klubova poput Agharte gdje svaki dan od 21h počinje koncert uživo. Od 19. listopada do 4. studenog u Pragu će se održati i tradicionalni Jazz Festival.

Smještaj je pristupačniji za 23% u odnosu na prošlu godinu.

4. BUDIMPEŠTA

Glavni grad Mađarske najatraktivnije je razgledati s Dunava, nedavno pokrenutim multifunkcionalnim turističkim autobusom koji vozi po cesti i plovi po rijeci.

Na obali Dunava smještene su prekrasne zgrade poput Parlamenta i Akademije znanosti, a doživljaj je i razgledavanje Memorijalnog parka s 40-tak skulptura iz doba socijalizma.

Hotelijeri su cijene snizili za prosječno 23%.

5. KRAKOV

Iako nije službeno središte Poljske, Krakov mnogi smatraju najljepšim gradom te države. Stari grad bogat je građevinama u stilu romanike, gotike, renesanse, baroka i secesije, a gotovo na svakom koraku turisti mogu očekivati dobru zabavu i uzbudljiv provod.

Grad ima nekoliko odličnih jazz klubova u kojima se publici pruža jedinstveni glazbeni doživljaj i svirka u uživo.

Cijene su niže za 19%, a vlakom se iz Hrvatske može stići za pristupačnih 800 kuna (u oba smjera).

04.10.2009. 11:17:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh