« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SAVJETI?

Najgori savjeti o prehrani koje smo ikada čuli

Kako i sami ne biste pali u zamku najgorih savjeta o prehrani, pročitajte kakvih se informacija trebate čuvati

Ne nasjedajte na bapske priče
Ne nasjedajte na bapske priče (Pexels)
Više o

zdrava prehrana

,

prehrana

,

najgori savjeti

Ako se trudimo prehranu održavati zdravom i uravnoteženom, okrenut ćemo se različitim izvorima informacija kako bismo se pobrinuli da novi način prehrane ima najbolje učinke za naše zdravlje. No pitanje je možemo li takvim izvorima uvijek vjerovati, pogotovo ako se radi o neprofesionalnim savjetima. Još gore je kad krivu informaciju dobijemo baš od nutricionističkih stručnjaka. U ovom članku, donosimo vam nekoliko takvih kojih se trebate čuvati:

1. Pola litre sladoleda isto je kao i vrećica avokada

Drugim riječima, bitna je samo količina hrane, a ne i njezina kvaliteta, i to je krivo. Količina hrane nema nikakve veze s njezinom nutricionističkom vrijednošću i hranjivim sastojcima koje zapravo sadrži.

2. Ako jedemo nakon 19h brže ćemo se udebljati

Svaka osoba ima drugačiji metabolizam, a time i drugačije potrebe. Neki ljudi trebat će hranu kasnije navečer i to je u redu. Problem postaje u krivom odabiru zadnjih obroka u danu koji se često sastoji od nezdravih grickalica i hrane bogate šećerima. 

3. Možeš jesti što želiš tako dugo dok vježbaš

Ako želimo vidjeti rezultate, pravilno vježbanje uključuje i pravilnu prehranu. Nema smisla sagorjeti 400 kalorija vježbanjem i nakon toga pojesti vrećicu čipsa koja ih sadrži 500.

4. Ako je vrijedilo za njih, vrijedit će i za vas

Ne postoje dvije iste osobe, što znači da je nemoguće da za sve nas vrijede iste prehrambene navike. Trebali biste pronaći način prehrane koji najbolje odgovara vašim potrebama, zdravlju i kilaži, bez obzira na to što one drugima možda djelovale čudno ili pogrešno.

 

15.09.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh