« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
ZABLISTAJTE!

Pet navika za prekrasnu kožu

Bolje spriječiti, nego liječiti, kaže ona stara, pa vam stoga donosimo zdrave navike koje trebate usvojiti kako bi vaša koža uvijek blistala

Blistavo i lijepo lice
Blistavo i lijepo lice (Pexels)
Više o

lice

,

koža lica

,

njega

Svaka bi se žena za kožu lica trebala početi brinuti već u svojim dvadesetima održavajući je čistom, toniranom i vlažnom. No s vremenom i prvim znakovima starenja, kožu je potrebno dodatno nahraniti sastojcima koji pridodaju njezinoj elastičnosti i dubinskoj hidrataciji. 

O koži se treba brinuti svakodnevno, a u današnje doba na tržištu je dostupno puno proizvoda koji nam olakšavaju posao. 

Za održavanje kože zdravom, jutro bismo trebali započeti čišćenjem kože, nakon čega slijedi toner i na kraju krema za hidratizaciju koja čak može sadržavati i zaštitni faktor. Možda ćete trebati iskušati nekoliko proizvoda prije nego što pronađete onaj koji vam najbolje odgovara, ali vrijedit će.

Navečer obavezno trebamo skinuti šminku. Najgore što možemo učiniti našoj koži je ostaviti puder, maskaru, pa možda čak i ruž, preko noći. Nakon čišćenja kože dobro je nanijeti kremu za područje oko očiju i kremu za noćno hidratizaciju.

Jednom tjedno trebalo bi napraviti masku za lice i peeling cijelog tijela. Postoje brojni recepti koje možete iskoristiti kako biste svoju masku i peeling napravili kod kuće, od sastojaka koje već imate na svojim policama. Nakon što očistite kožu, ne zaboravite zamijeniti posteljinu na kojoj su se cijelog tjedna nakupljale bakterije.

Ako ste ljubiteljica šminke, unatoč tome što ih čistite nakon svakog korištenja, jednom mjesečno trebali biste očistiti sve kistove i make up pomagala.

Kako bi vaša koža uvijek bila zdrava izbjegavajte tuširanje vrućom vodom koja ju isušuje, ne zaboraviti usne zaštititi balzamom, pobrinite se da se dobro naspavate i pijte dovoljno vode. 

Piše: Andrea Holi
15.09.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh