« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
TULUM

Najdulja zabava na svijetu

Tri milijuna posjetitelja uz najveću trpezu na svijetu održalo je narodno slavlje na 60 kilometara dugoj autocesti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ruhr 2010.)
Više o

Njemačka

,

Ruhr

,

VN Španjolske

U Ruhrskoj je oblasti održana jedna od najspektakularnijih manifestacija u sklopu Kulturne prijestolnice Europe "Ruhr 2010." tijekom koje je jedna auto cesta zatvorena na dužini od 60 kilometara i na kojoj je tri milijuna posjetitelja uz "najveću trpezu na svijetu" održalo narodno slavlje.

"Sva naša očekivanja su nadmašena", rekao je direktor projekta Ruhr 2010., Fritz Pleitgen. Umjesto očekivanih 1,5 milijuna, policija je do 17 sati, kada je manifestacija "A40 - Mrtva priroda" okončana, izbrojala više od tri milijuna posjetitelja.

Na auto cesti A40 koja prolazi kroz najveću konglomeraciju u Europi, Ruhrsku oblast na zapadu Njemačke, postavljeno je 20.000 klupa i stolova koje zajedno čine "najdužu trpezu na svijetu" i uz koje su razne udruge građana i umjetničke skupine predstavile svoj rad. Za te potrebe auto cesta je blokirana za motorna vozila između gradova Dusiburga na zapadu i Dortmunda na istoku Ruhrske oblasti u dužini od 60 kilometara.

U sklopu akcije "A40 - Mrtva priroda" predstavio se i Savez Hrvata iz Duisburga umjetničkim i folklornim programom.

Essen, to jest Ruhrska oblast u kojoj se ovaj grad nalazi, uz Pečuh i Istambul ove je godine proglašen Kulturnom prijestolnicom Europe.

18.07.2010. 19:59:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh