« Život
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
MA DA...

Najčešće isprike preljubnika

Preljubnici su često šarmantni i vješti manipulatori. Oni znaju biti i budalasti, ali i znaju napraviti budalu od drugih ljudi. Nemojte im to dozvoliti,

Ne trebate slušati ove gluposti
Ne trebate slušati ove gluposti (Arhiva)
Više o

preljub

,

nevjera

,

preljubnik

Preljubnici ne spadaju baš u zrele i odgovorne ljude, no unatoč tome mnogi ih puštaju u svoje živote zbog njihove vještine manipulacije i šarma

Te se karakteristike najbolje pokazuju u trenucima kad ih se ulovi u nevjeri jer onda njihova mašta stupa na pozornicu i u stanju je producirati nevjerojatne priče u trenu, a na prevarenoj strani je da ne padne na ove jeftine fore...

Ako niste baš sigurni koje su to, evo osam najčešćih isprika preljubnika koje definitivno trebate ignorirati:

Bio sam zaveden/a - lakše je ljutnju usmjeriti na treću osoba negoli na partnera. Preljubnik to zna i to će probati iskoristiti. Nemojte to dozvoliti.

Ne bih nikada to napravio/la da sam znao/la da ćeš saznati - ovo je možda najgore od svega. Laži koje se ne saznaju imaju sposobnost postati ogroman teret koji će nas polako uništavati, kao i naše samopouzdanje.

Mogu se promijeniti - prvo i osnovno, to je teško za povjerovati. Čak i ako se to dogodi šteta je već počinjena i prošlost se, nažalost, ne može promijeniti. Bez obzira što će se dogoditi u budućnosti ta će osoba uvijek biti ona osoba koja je u jednom trenutku izabrala biti s nekim drugim.

Nemoj me kažnjavati zbog jednog trenutka slabosti - slabost je kada preskočimo vježbanje, a preljub je puno više od toga. Osoba koja odluči prevariti zanemaruje vezu. Oni svjesno odlučuju biti neiskreni i neljubazni prema vama i u tome leži problem, a ne u slabosti.

Nisam samo ja kriv/a -  previše radiš, možda se ovo ne bi dogodilo da si prisutniji/prisutnija... zvuči poznato? Preljubnik koji prebacuje krivnju nije svjestan svojih postupaka. Čak i da niste bili dovoljno fizički prisutni zrela bi osoba s vama o tome razgovarala i ne bi vas zbog toga prevarila.

Pretjeruješ, stvarno si lud/a - preljub zaslužuje svaku vašu reakciju, kakva god ona bila. Ne prihvaćajući vaše osjećaje oni umanjuju štetu koju su vam nanjeli.

Sve je to sad iza mene, ja sam sad nova osoba - većina preljubnika će to biti dok ne umru. Čak i ako oprostimo preljub, preljubnik će naći još mnoge druge načine da vas povrijedi. Kada vam osoba jednom pokaže kako vas zapravo malo cijeni bilo bi najbolje da povjerujete u to.

To je bio samo seks - partner koji ugrožava vezu samo zbog seksa ne poštuje vas. Ideja da seksualnost i ljubav ne idu zajedno pokazuje nezrelost i manjak sposobnosti za vezanje.

07.05.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh