« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
PRIRODA DAJE

Najbolji začini za jačanje imuniteta

Dolaze nam kasna jesen i zima, vrijeme kad naš imunitet mora biti dobro osnažena kako bi nas zaštitio od bolesti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DeviantArt)
Više o

cimet

,

đumbir

,

kurkuma

,

komorač

,

Zvjezdasti anis

Zimski dani pravi su izazov za naš imunitet, pa je potrebno na vrijeme napraviti sve što možemo kako bismo ga osnažili i omogućili mu da nas brani od bakterija i virusa koji će početi harati.

Jedan od najsnažnijih začina koji osnažuje imunitet, a ujedno i liječi razne bolesti je cimet. U kombinaciji s medom jača bijela krvna zrnca koja će se učinkovitije boriti protiv bolesti.

Đumbir se u tradicionalnoj azijskoj medicini koristi kao lijek za mučninu, probavne smetnje i liječenje simptoma gripe i prehlade. Svježi đumbir se kuha kao čaj, dok se prah posipa preko gotovo svake omiljene hrane.

Komorač ima male i snažne sjemenke prepune kalija, kalcija, magnezija, željeza i drugih minerala, uz obilje antioksidansa koji imaju snažna protuupalna svojstva. Imaju vrlo snažan okus pa se ne preporučuje upotreba većih količina, a sjajno se mogu kombinirati s povrćem, ribom ili sirom.

>> Namirnice koje griju tijelo u hladnim zimskim danima <<

Kurkuma je zlatno žuti začin koji je sastavni dio indijske kuhinje i glavni sastojak curryja. Uspješno rješava razne infekcije, jer je kurkumin izrazito snažan antioksidans s moćnim protuupalnim svojstvima. Riba, riža i piletina bit će vrlo ukusni s dodatkom kurkume, a vaše tijelo puno snage.

Zvjezdasti anis ima poseban, egzotičan okus i sjajne antivirusne karakteristike, pa ga možete dodavati svim jelima od riže i u čajeve. 

26.10.2013. 10:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh