Najbolji začini za jačanje imuniteta
Dolaze nam kasna jesen i zima, vrijeme kad naš imunitet mora biti dobro osnažena kako bi nas zaštitio od bolesti
![Fotografija vijesti Fotografija vijesti](http://metro-portal.hr/img/repository/2011/04/medium/spices_zacini_deviantart.jpg)
Zimski dani pravi su izazov za naš imunitet, pa je potrebno na vrijeme napraviti sve što možemo kako bismo ga osnažili i omogućili mu da nas brani od bakterija i virusa koji će početi harati.
Jedan od najsnažnijih začina koji osnažuje imunitet, a ujedno i liječi razne bolesti je cimet. U kombinaciji s medom jača bijela krvna zrnca koja će se učinkovitije boriti protiv bolesti.
Đumbir se u tradicionalnoj azijskoj medicini koristi kao lijek za mučninu, probavne smetnje i liječenje simptoma gripe i prehlade. Svježi đumbir se kuha kao čaj, dok se prah posipa preko gotovo svake omiljene hrane.
Komorač ima male i snažne sjemenke prepune kalija, kalcija, magnezija, željeza i drugih minerala, uz obilje antioksidansa koji imaju snažna protuupalna svojstva. Imaju vrlo snažan okus pa se ne preporučuje upotreba većih količina, a sjajno se mogu kombinirati s povrćem, ribom ili sirom.
>> Namirnice koje griju tijelo u hladnim zimskim danima <<
Kurkuma je zlatno žuti začin koji je sastavni dio indijske kuhinje i glavni sastojak curryja. Uspješno rješava razne infekcije, jer je kurkumin izrazito snažan antioksidans s moćnim protuupalnim svojstvima. Riba, riža i piletina bit će vrlo ukusni s dodatkom kurkume, a vaše tijelo puno snage.
Zvjezdasti anis ima poseban, egzotičan okus i sjajne antivirusne karakteristike, pa ga možete dodavati svim jelima od riže i u čajeve.
Novi komentar