« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
OSIJEK U MALOM

Najbolji urbani suvenir narukvica s fotografijama

Na natječaju za najbolji urbani suvenir grada Osijeka, koji je raspisala Udruga „Slap", pobijedila je narukvica s fotografijama starog Osijeka autorice Vedrane Kovačić-Čivić

Fotografija vijesti
Više o

Osijek

,

suvenir

,

narukvica

Originalnu, nosivu narukvicu autorica je zamislila, kako je istaknula na konferenciji, „kao spoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti". Narukvica je zanimljiva za Osječane, ali i za turiste koji na njoj mogu vidjeti sve ljepote i znamenitosti secesijskog Osijeka.

Drugo mjesto pripalo je suveniru „Top za serviranje rakije" autora Hrvoja Jankovića, a treće suveniru „Osječka pričalica" autorice Sanje Ravlić. Taj suvenir također je narukvica, ali se o nju mogu vješati razni prepoznatljivi osječki motivi, poput pješačkog mosta, poznatoga crvenog "fiće" kojega je 1991. pregazio tenk okupatorske JNA ili neki drugi, istaknula je Sanja Vuković, predsjednica Udruge „Slap".

Dodala je kako je natječaj raspisan u sklopu projekta „Panona" Udruge „Slap" koji je ove godine financirao grad Osijek, a cilj mu je okupiti udruge radi zajedničke promidžbe grada. U povjerenstvu koje je odabralo tri od 11 prijavljenih suvenira bio je i predsjednik osječke turističke zajednice Damir Macanić, koji je rekao da su to vrlo zanimljivi suveniri koji će obogatiti osječku turističku ponudu. (hina/metro-portal)

28.12.2010. 16:15:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Stjepan
    30.01.2016. 18:30
    Taj rad nije od te lazljivice ,ocito je i vas uspjela smuljat.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh