« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PRETRAGA SE NASTAVLJA

Specijalci pretražuju garažu Sanaderovih

Policija je ponovno ušla na posjed Ive Sanadera u Kozarčevoj ulici u Zagrebu kako bi pretražila garažu

Nastavlja se policijski pretres kuće bivšeg premijera
Nastavlja se policijski pretres kuće bivšeg premijera (Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

policija

,

slučaj garaža

,

pretres kuće

Jedan od Sanaderovih zagrebačkih branitelja Goran Suić izjavio je da su policajci došli u dom Sanaderovih kako bi pretražili garažu. O pojedinostima nije znao ništa više reći, dodajući da je na mjestu događaja članica braniteljskog tima odvjetnica Jasna Novak, koja je bila nedostupna za izjavu.

Suić je potvrdio i da je obrana podnijela žalbu na privremeno oduzimanje vrijednih umjetnina. "Podnijeli smo žalbu i čekamo odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda koje mora odlučiti i o prethodnim žalbama na blokadu poslovnog prostora i bankovnih računa bivšeg premijera i članova njegove uže obitelji, supruge i kćeri", rekao je Suić.

Od glasnogovornika suda Krešimira Devčića doznaje se da još nisu riješene žalbe Sanaderove obrane koja, po Suićevim riječima, od USKOK-a još nije dobila odgovor na zahtjev za uvid i kopiranje spisa. Po novom Zakonu o kaznenom postupku, pravo razgledavanja spisa i dokaza okrivljenik i branitelj imaju nakon što se okrivljenika ispita.

Mediji pišu da supruga bivšeg premijera Mirjana Sanader danas nije željela pustiti policijske istražitelje bez prisutnosti odvjetnika te je to učinila tek kad je u Kozarčevu ulicu stigla odvjetnica Novak.

U vili Sanderovih sudski su ovršitelji uz asistenciju policije jučer cijeli dan popisivali umjetnine koje su oko ponoći odnijeli u, kako pišu mediji, Muzej suvremene umjetnosti, gdje će ih čuvati do konačnoga sudskog pravorijeka. Umjetnine su privremeno oduzete kako bi država osigurala naplatu ako se bivšem premijeru dokaže krivnja u korupcijskim slučajevima "Fimi media" i HEP zbog kojih USKOK protiv njega vodi istragu.

Službene informacije o broju i vrijednosti zaplijenjenih umjetnina, uglavnom umjetničkih slika, nije poznata, a mediji nagađaju da je oduzeto stotinjak djela čija vrijednost, navodno, višetruko premašuje 1,5 milijuna kuna, koliko je Sanader prijavio u imovinskoj kartici. U USKOK-u i dalje ne žele otkriti nijednu pojedinost postupka protiv Sanadera pravdajući se da su po zakonu sve istrage tajne. (hina/metro-portal)

28.12.2010. 16:51:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh