« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
JAKA BURA?

Riječki "Hodač" pao sam

"Hodač" - skulptura akademskog kipara Ivana Kožarića koja je srušena na riječkome Korzu nije oštećena u vandalskome napadu, nego je sama pala, utvrdila je policija

Nagađa se da je skulpturu srušio jak vjetar
Nagađa se da je skulpturu srušio jak vjetar (Goran Šarić)
Više o

Rijeka

,

bura

,

skulptura

,

hodač

Glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Ankica Kolić izvijestila je da je pregledavanjem snimaka nadzornih kamera okolnih zgrada utvrđeno da je skulptura pala 26. prosinca oko šest sati ujutro. U tom trenutku, utvrđeno je pregledom snimaka iz nekoliko kutova, nije bilo nikoga u blizini.

Aluminijska skulptura "Hodač", visoka dva metra i teška 50 kilograma, postavljena je na Korzu u svibnju ove godine. Nastala je prema manjem originalu kipara i akademika Ivana Kožarića koji se čuva u fundusu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci (MMSU). Kako bi oplemenila javni prostor, skulptura je postavljena u suradnji MMSU-a i grada Rijeke.

Skulptura je pronađena srušena 26. prosinca, a budući da su joj slomljene aluminijske noge u blizini tla, nagađalo se da su je srušili vandali ili jaki udar bure. Oštećena skulptura pohranjena je u prostorijama riječke komunalne tvrtke "Čistoće" dok se ne popravi i vrati na Korzo, a danas su uklonjeni njezini ostaci na Korzu kako se prolaznici o njih ne bi spoticali. (hina/metro-portal)

28.12.2010. 15:54:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh