« Seks
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Najbolji seks ide uz - ljubav

Tijekom seksa s voljenom osobom moguće je postići bliskost usred koje dolazi do međusobne prilagodbe moždanih struktura i jačanja dugoročne međusobne povezanosti

Bliskost je nužna za dobar seks
Bliskost je nužna za dobar seks (Arhiva)
Više o

ljubav

,

seks

,

bliskost

Seks s voljenom osobom ima niz prednosti - smiruje duh i tijelo, stabilizira vezu i jača doživotnu želju za upravo tom osobom.

Do pozitivnih učinaka dolazi zbog neuroplastičnosti, fenomena cjeloživotne sposobnosti mozga da uči i da se prilagođava novonastalim situacijama. Emocionalna iskustva poput seksa, kažu stručnjaci, mijenjaju strukture u mozgu i to samo ako su seksualni partneri međusobno bliski i ako se tijekom čina gledaju.

Veliku ulogu pritom ima i "pravilo tri sekunde". Istraživanja su pokazala da je naš mozak svake treće sekunde spreman prihvatiti nešto novo te da dvije osobe koje zajedno nešto rade istovremeno doživljavaju početak i kraj te tri sekunde (npr. rukovanje, zagrljaj, razgovor).

Kako to primjeniti na seks? Jednostavno, tri sekunde obratite pažnju na brojne sitnice kod partnera - ono što vidimo, osjećaj koji nam daje, autobiografska sjećanja...

Znanstvenici tvrde da na taj nači dolazi do osjećaja duboke povezanosti koja utječe na neuronske veze u mozgu koje su pak u takvim situacijama spremne na prilagodbe. Bliskost je moguće postići samo s osobom kojoj vjerujemo i kojoj se možemo u potpunosti prepustiti.

Ukratko - tijekom seksa s voljenom osobom moguće je postići bliskost usred koje dolazi do međusobne prilagodbe moždanih struktura i jačanja dugoročne međusobne povezanosti.

Žene su ipak u pravu - ljubav je najbolji afrodizijak.

11.11.2016. 22:04:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh