Najbolji recepti - Tataki goveđi file
Ovisno o tome koliko stavite sastojaka, ovo jelo može biti sve od hladnog predjela, salate do toplog glavnog jela
Ovo jelo može služiti kao toplo predjelo, hladno predjelo, salata ili kao glavno jelo, ovisno o omjeru sastojaka.
Tataki goveđi file
Sastojci
200 g goveđeg filea/bifteka
100 g lisnate salate za podlogu
15 g klica mustarde
2 žlice sezamova ulja
pola žlice miso paste50 g brašna tapioke
pola šalice kuhane i začinjene sushi riže
2 dl biljnog ulja1 žlica tostiranih sezamovih sjemenki
1 žlica furikkake začina
Priprema
Očišćen i obrađen file povežite konopcem za kuhanje kako bi tijekom pečenja zadržao oblik. Pomiješajte u maloj posudici miso pastu s malo tople vode. Kada smjesa bude homogena, dodajte 2 žlice sezamova ulja. Ponovno dobro promiješajte. U tankom sloju premažite kistom goveđi file.
Dobro nauljite i ugrijte tavu te pecite file po jednu minutu sa svake strane. Kada file bude gotov, odložite ga sa strane, pokrijte folijom i pustite da odleži 10 minuta. Pri kuhanju sushi riže dodajte furikkake začin, dobro promiješajte te rukama formirajte kockice veličine 2 x 2 x 2 cm. Uvaljajte u brašno tapioke te pržite u biljnom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
Kada je file odležao, a riža je gotova, oštrim nožem narežite file na tanke kriške. Na tanjuru za serviranje napravite podlogu od lisnate salate, pošpricajte ostatkom „premaza" za meso te meso rasporedite po površini. Kockice riže ukomponirajte na tanjur.
Novi komentar