« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
MLJAC!!

Najbolji recept za božićnu puricu s mlincima

Purica s mlincima jedan je od onih obroka koje se nestrpljivo iščekuje, pa kako vaši ukućani za Božić ne bi bili zakinuti za savršenu deliciju, evo najboljeg recepta

Ova purica bit će mrak!
Ova purica bit će mrak! (Arhiva)
Više o

recept

,

najbolji recept

,

purica s mlincima

Purica s mlincima omiljen je recept za božićni ručak u našim krajevima, a svatko ima neku svoju malu tajnu kojom pokušava prirediti nezaboravnu deliciju obitelji.

Mi smo malo pregledali YouTube i pronašli jedan recept koji je definitivno sjajan (isprobano) i rado vam ga preporučujemo za današnji ručak.

Recept za puricu s mlincima

Sastojci

1 purica 
2 glavice crvenog luka
1 stapka celera
pola jabuke
2 do 3 mrkve
1/2 litre pilećeg temeljca
200 ml bijelog vina
maslinovo ulje
bosiljak, ružmarin i drugi začini po želji
sol, papar

Priprema

Puricu ste, nadamo se, nasolili još jučer, ako niste, brzo to napravite i ostavite barem sat vremena da se sol uspije djelomično upiti. Nakon toga, dodajte papra i podignite lagano kožicu koliko god možete i utrljajte začine i maslinovo ulje ispod nje, pazeći da ostane cijela. Ako vas je strah, utrljajte sve u kožu.

Polovicu jabuke i glavice crvenog luka stavite u puricu kao nadjev, jer ćete na taj način zadržati njenu vlažnost iznutra. Dodatni savjeti - krila okrenite da ne zagore, a batke povežite zajedno komadom uzice.

Zatim narežite luk, mrkvu i celer na velike komade, stavite u protvan za pečenje, preko njega stavite rešetku i dodajte vino i pileći temeljac. 

Puricu stavite na pripremljenu rešetku kad se pećnica zagrije na 175 stupnjeva. 

Najbolji savjet za pečenje je - za svaki kilogram purice peče se pola sata, pa vi sami izračunajte koliko vam treba. Tijekom pečenja par puta otvorite pećnicu i prelijte puricu sokovima iz lima ispod purice. 

Mlince natrgajte na manje komade u posudu, prelijte vrućom vodom i procijedite nakon dvije minute, a zatim ih stavite u poseban lim za pečenje i prelijte sokovima od purice.

Evo i videa koji će vam sve detaljno objasniti, dobar tek!

25.12.2016. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh