« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
ZANIMLJIVO

Najbolji obrok u danu

Umjesto da izbacite posljednji obok u danu, jednostavno dobro birajte što ćete pojesti

Može ovakva kombinacija
Može ovakva kombinacija (Arhiva)
Više o

hrana

,

večera

,

najbolji obrok

Biti gladan sve od zadnjeg obroka nije lako, pogotovo ako je taj obrok ručak - jer eto, svi misle da je najjednostavnije ne pojesti večeru... a onda će se u dva ujutro probuditi lav u vašem trbuhu...

Upravo iz tog razloga trebate pojesti nešto - jednostavo, lako i probavljivo, a istovremeno ukusno i poželjno kako biste veseli završili dan.

Ukratko, evo što se nudi....

>> Večera koja će vam pomoći skinuti kilograme >>

Banana - i u bananama se nalazi triptofan, a uz to su bogate i vlaknima koja će vas držati sitima.

Čokoladno mlijeko - kalcij iz mlijeka može pomoći pri sagorijevanju masnoća, a triptofan će, još jednom, pomoći da se dobro naspavate.

Grčki jogurt - grčki jogurt najbolje je vrsta jogurta jer sadrži puno proteina, a malo šećera. Od proteina ćete biti siti, a pomoći će i pri izgradnji mišića dok spavate. Jedna studij apokazala je kako jedenje proteina prije spavanja potiče sintezu proteina preko noći, što pomaže pri oporavku i izgradnji mišića. Osim toga, proteini pomažu pri sagorijevanju masti.

>> Ugljikohidrati nisu večera, vjerujte >>

Kefir - kefir je prepun dobrih bakterija i probiotika te tako pomaže da održite probavni sustav zdravima te pomaže kod nadutosti. Također sadrži triptofan, piše Eat this.

Maslac od kikirkija i kruh od cjelovitih žitarica - maslac od kikirikija sadrži aminokiselinu triptofan koja pomaže kod spavanja, a B vitamini i kruha od cjelovitih žitarica pomažu pri apsorpciji istog. Maslac od kikirkija je i izvrstan izvor biljnih proteina.

Proteinski shake - ako ste među onima koji vole trenirati navečer, nije loša ideja popiti proteinski shake nakon treninga. On će imati isti učinak kao i proteini iz grčkog jogurta.

Trešnje - trešnje su prirodan izvor melatonina, hormona koji regulira san. Osim toga pune su i antioksidansa koji se bore protiv upala i mogu potaknuti mršavljenje.

>> Večera od koje ćete mršaviti >>

Zrnati sir - zrnati sir također je pun proteina i također sadrži već spomenuti triptofan i zato je idealan obrok prije spavanja.

16.08.2021. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh