« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana
IMUNITET

Najbolji napitak za imunitet

Snažan imunološki sistem i održavanje zdrave težine su osnovni aspekti cjelokupnog blagostanja.

Isprobajte đumbir za postizanje savršene figure / Pixabay
Isprobajte đumbir za postizanje savršene figure / Pixabay (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

imunitet

,

antioksidansi

,

napitak

U ovom dijelu godine najčešće se govori o imuntetu, jer nam početkom zime počinje nedostajati istog - šmrcamo, kišemo, kašljemo, bolesni smo... ali, uz to i nabacimo koju kilu viška, pa bi to trebalo prestati jednom zauvijek.

No, nije to tako jednostavnoa, a zamršena veza između imuniteta i gubitka težine često uključuje faktore kao što su upala i oksidativni stres. Protuupalni napici, bogati antioksidansima, pojavili su se kao moćni saveznici u podršci imunitetu i kontroli tjelesne težine.

Ovi napici koriste prirodne prednosti spojeva koji se bore protiv upale, pomažući tijelu da se obrani od bolesti i potencijalno olakša gubitak težine.

Istraživanje sinergije između zdravlja imuniteta, upravljanja težinom i konzumacije protuupalnih napitaka otkriva holistički pristup wellnessu koji uključuje složenu interakciju tijela ovih sistema.

Kako bismo saznali kako možemo koristiti protuupalne napitke kao način za jačanje imuniteta i pomoć pri mršavljenju zahvaljujući antioksidansima, Michael Green je otkrio da je napitak od mrkve i đumbira odličan dodatak vašoj ishrani za vrhunski imunološki sistem i kontrolu težine.

Napitak od mrkve i đumbira ističe se kao moćan eliksir koji može značajno doprinijeti i imunitetu i gubitku težine. Prepuna antioksidansa, ova živahna mješavina pruža nutritivni poticaj koji podržava obranu organizma od bolesti i upala.

Mrkva je bogata beta-karotenom poznatim po svojstvima jačanja imuniteta. U međuvremenu, đumbir u mješavinu donosi protuupalne i probavne prednosti.

Antioksidansi prisutni u ovom soku ne samo da pomažu u zaštiti imunološkog sistema, već pomažu i u gubitku težine smanjujući oksidativni stres i promovirajući zdraviji metabolizam.

Poznato je da dodatak đumbira još više smanjuje upalu. Đumbir sadrži bioaktivne organske spojeve kao što su gingerol, za koji se pokazalo da smanjuje upalu i pojačava imuni odgovor.

Mrkva i đumbir su također prepuni vitamina i minerala, posebno vitamina C i A. Vitamin C je posebno poznat po jačanju imuniteta svojstva i sposobnost da podrže odbranu tijela od infekcija.

03.12.2023. 08:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.12.2023. 09:05
    odlicno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh