« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Najbolji izvori proteina za malo novaca

Proteini su nužni u prehrani, a najčešće o njima razmišljamo kao o dobrom komadu mesa - no, ima i jeftinijih varijanti koje će sačuvati novac u našem džepu

Grah je odličan izvor proteina
Grah je odličan izvor proteina (Arhiva)
Više o

tuna

,

proteini

,

jaja

,

grah

,

maslac od kikirikija

,

grčki jogurt

,

izvori proteina

Proteini su važan dio prehrane koji ne smijemo ispustiti zbog potreba našeg organizma, no kako nisu svi u prilici često jesti meso, evo nekoliko alternativnih i, što je važnije, kvalitetnih izvora proteina koji vam neće probušiti rupu u džepu. 

Grah je zdrav, no manje je poznato da je pun proteina. Ovisno o vrsti graha, vrijednosti se kreću između 15 i 25 grama proteina na 100 grama, što je stvarno dovoljna količina.

Grčki jogurt ima dva puta više proteina od običnog jogurta i predstavlja izvrstan izbor. Sadrži 20 grama proteina i vrlo malo šećera.

Jaja su puna visokokvalitetnih proteina, a i jeftina su. Samo jedno jaje sadrži 6 grama proteina, a ako vježbate - pomažu kod oporavka mišića.

Maslac od kikirikija sadrži osam grama proteina po pakiranju i stvarno je ekonomičan način za popunjavanje vaših proteinskih potreba.

Tuna iz konzerve sadrži gotovo 30 grama proteina u samo jednoj konzervi. Ipak, budite  oprezni s količinama, obzirom da previše tune nije dobro za vaše zdravlje.

30.04.2015. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh