Najbolje meso za roštilj
Najbolje je meso nasoliti, popapriti po želji, te ostaviti da se marinira ili paca u kombinaciji ulja, luka i crvene paprike po želji
Meso na roštilju ima neku čar kao niti jedno drugo, od posebnog okusa koji daje dim u kombinaciji s pacom u kojem stoji neko vrijeme do same pripreme koja podsjeća na onu pradavnu i privlači sve da se kao hipnotizirani okupe oko roštilja i gledaju kako se peče.
Pa, koje ćemo onda meso odabrati za ovaj ritual?
Mnogi bi se složili da je to krmenadla, točnije dugi kare, leđni mišić kojeg pronalazimo u svinjskoj fizionomiji. One su najbolje marinirane i pripremane s kostima. Najbolje je meso nasoliti, popapriti po želji, te ostaviti da se marinira ili paca u kombinaciji ulja, luka i crvene paprike po želji.
Prilikom pripreme, vatra ne smije biti prejaka, najbolje da ugljen lagano tinja, jer će se inače meso isušiti i postati žilavo i tvrdo. Kao što smo spomenuli, dobro je ostaviti i kosti jer se meso zbog njih sporije peče, pa samim time dobiva na sočnosti, a kosti daju i posebnu aromu.
Drugo meso koje je najbolje definitivno je mljeveno meso - kombinacija junetine i svinjetine koja se priprema u obliku ćevapa, pljeskavica ili šiš-ćevapa. Ono je podatno, djeca ga obožavaju, a vremenski ne iziskuju mnogo vremena.
Ukoliko ih pripremate sami, imate mogućnost dozirati začine kako vam odgovara, a nećete pogriješiti napunite li pljeskavice finim sirom.
Uz sve to odlično ide i povrće sa žara, a neizostavna je i čaša dobro ohlađenog piva. Bacite se na posao
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar