« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
MLJAC

Najbolje meso za roštilj

Najbolje je meso nasoliti, popapriti po želji, te ostaviti da se marinira ili paca u kombinaciji ulja, luka i crvene paprike po želji

Meso s roštilja ima poseban čar
Meso s roštilja ima poseban čar (Arhiva)
Više o

roštilj

,

priprema

,

marinada

,

meso na roštilju

Meso na roštilju ima neku čar kao niti jedno drugo, od posebnog okusa koji daje dim u kombinaciji s pacom u kojem stoji neko vrijeme do same pripreme koja podsjeća na onu pradavnu i privlači sve da se kao hipnotizirani okupe oko roštilja i gledaju kako se peče.

Pa, koje ćemo onda meso odabrati za ovaj ritual?

Mnogi bi se složili da je to krmenadla, točnije dugi kare, leđni mišić kojeg pronalazimo u svinjskoj fizionomiji. One su najbolje marinirane i pripremane s kostima. Najbolje je meso nasoliti, popapriti po želji, te ostaviti da se marinira ili paca u kombinaciji ulja, luka i crvene paprike po želji.

Prilikom pripreme, vatra ne smije biti prejaka, najbolje da ugljen lagano tinja, jer će se inače meso isušiti i postati žilavo i tvrdo.  Kao što smo spomenuli, dobro je ostaviti i kosti jer se meso zbog njih sporije peče, pa samim time dobiva na sočnosti, a kosti daju i posebnu aromu.

Drugo meso koje je najbolje definitivno je mljeveno meso - kombinacija junetine i svinjetine koja se priprema u obliku ćevapa, pljeskavica ili šiš-ćevapa. Ono je podatno, djeca ga obožavaju, a vremenski ne iziskuju mnogo vremena.

Ukoliko ih pripremate sami, imate mogućnost dozirati začine kako vam odgovara, a nećete pogriješiti napunite li pljeskavice finim sirom.

Uz sve to odlično ide i povrće sa žara, a neizostavna je i čaša dobro ohlađenog piva. Bacite se na posao

30.04.2017. 15:48:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ivana
    30.04.2017. 19:01
    Tajne pripreme mesa :)
  2. avatar
    Ivana
    01.05.2017. 09:59
    Tajne pripreme mesa nisu baš tako komplicirane :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh