« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
DETOX

Najbolje jednodnevne dijete

Jednom tjedno krenite na dijetu koja traje samo jedan dan – recepte potražite u članku

Salata kao sjajna dijeta
Salata kao sjajna dijeta (Free Digital Photos)
Više o

dijete

,

brza dijeta

,

jednodnevna dijeta

,

recepti za mršavljenje

,

najbolja dijeta

Jednodnevne dijete mogu nam pomoći da postupno promijenimo loše prehrambene navike i usput dugoročno izgubimo koji kilogram. Recepti su zdravi i uravnoteženi, a idealni za dan nakon prejedanja uslijed blagdana, vikenda i raznih proslava. Na jednodnevnu dijetu možete krenuti jednom tjedno, kušajte sljedeće recepte:

>>Jednodnevna dijeta - idealna prehrana nakon blagdana

Dan za piletinu i šparoge

Doručak: Dvije žlice zobenih pahuljica preko noći ostavite u četiri žlice mlijeka s niskim udjelom masnoće. Ujutro pomiješajte s 150 g jogurta i nekoliko komadića voća (mango, kivi,...)

Ručak: U aluminijsku foliju zamotajte 120 g pilećeg filea i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva u zagrijanoj pećnici. Skuhajte nekoliko šparoga, nasjeckajte ih na kockice i poslužite s jednom rajčicom te nekoliko kapi octa i maslinovog ulja.

Večera: U vodi s koricama dva limuna skuhajte 500 g šparoga. Nasjeckajte na komadiće, začinite mješavinom tekućeg jogurta i začina (peršin, sol, papar), dodajte 50 g pureće šunke (narezane na kockice) i šnitu integralnog kruha.

Dan za tjesteninu i salatu

Doručak: Šnita integralnog kruha s 30 g svježeg sira kojeg možete pomiješati s žlicom soka od naranče za aromu.

Ručak: Skuhajte integralnu tjesteninu (60 g), a zatim u vodu na dvije minute stavite 150 g špinata. Grubo ga nasjeckajte i u tavici na maslinovom ulju popržite špinat, luk, sol i papar. Poslužite preko tjestenine.

Večera: Skuhajte pola porcije integralne tjestenine i pomiješajte sa sitno narezanom rajčicom, pola paprike, maslinovim uljem, octom, soli i paprom. Dodajte 2 mlada luka narezana na kolute i rukolu.

Dan za krumpire i korjenasto povrće

Doručak: Žlicu zobenih pahuljica preko noći ostavite u dvije žlice mlijeka s niskim udjelom masnoće. Ujutro poslužite s 200 g piriranih jagoda i 100 g svježeg sira.

Ručak: Od 400 g temeljca, 2 mlada luka, 200 g krumpira, 100 g mrkve, 50 g celera i 100 g korabe pripremite varivo. Začinite muškatnim oraščićem, đumbirom i svježim peršinom.

Večera: Prepolovite 300 g mladog krumpira, premažite maslinovim uljem i položite na lim za pečenje. Stavite u pećnicu na 20 minuta (180 stupnjeva). U međuvremenu pripremite salsu od 150 g rotkvica, 100 g jogurta, 2 žlice sjeckanog vlasca, soli i papra.

24.07.2012. 08:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh