« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
ZAPAMTITE!

Najbolja strategija skidanja kilograma

Najlakši način da smršavite je da u svoju prehranu uvrstite dvije porcije povrća dnevno, i to sve dok vam ne prijeđe u naviku

Vrlo jednostavno...
Vrlo jednostavno... (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

dijete

,

skidanje kilograma

Mršavljenje je jedan od najtežih poslova na svijetu - zalijepe se za vas vrlo brzo, no skinuti ih potpuno je druga i vrlo, vrlo teža priča.

Uz to, želite li izgubiti kilograme, često je potrebno puno odricanja, ali i nadomještanje onog čega ste se odrekli.

Ipak, dijatetičarka Andrea Ovard smatra da naglasak nije na nadomještanju već "dodavanju". Prema njoj, najlakši način da smršavite je da u svoju prehranu uvrstite dvije porcije povrća dnevno, i to sve dok vam ne prijeđe u naviku.

Povrće je niskokalorično i bogato vlaknima, stoga vam daje osjećaj sitosti i imate manje potrebe za kaloričnijom hranom. Kad su vam obroci bogati vlaknima, manje su šanse da ćete se prejesti za večeru, a i ostaje "manje mjesta" za slasni desert.

>> Jutarnje sunce učinkovito skida kilograme >>

"Ta strategija pomaže u mršavljenju", kaže, Ovard.

Ključan je unos niskokalorične hrane

Možda vas neće iznenaditi - unos nekalorične hrane ključno je načelo mršavljenja. Potvrdili su to i istraživači s Harvard School of Public Health, provevši studiju na više od 120.000 zdravih muškaraca i žena još 2011. godine.

Studija je analizirala promjene u prehrani i načinu života te debljanju svake četiri godine tijekom 20 godina. Sudionici studije prosječno su svake četiri godine dobivali 3,35 kilograma, što je dobitak od 16,8 kilograma u 20 godina. Istraživači su otkrili da je debljanje najviše povezano s kaloričnom hranom koja sadrži više škroba, rafiniranih žitarica, masti i šećera.

>> Mršavljenje za lijenčine >>

Gdje pronaći vlakna?

Dijatetičarka Ovard ističe da najviše vlakana i hranjivih sastojaka sadrže mrkva, špinat, brokula i artičoka.

Osim toga, mrkva je bogata vitaminom A, špinat je sjajan izvor magnezija koji je važan za metabolizam, a artičoka je bogata folatima (vitamin B9), važnima u borbi protiv bolesti te vitaminom C i vitaminom K, piše EatThisNotThat.

27.04.2021. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh