« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec
MLJAC

Najbolja prevencija starenja su - orasi

Orašasti plodovi vrlo su hranjivi i usprkos kalorijama koje sadrže preporučuje se jesti ih svakodnevno

Najbolj su!
Najbolj su! (Arhiva)
Više o

starenje

,

orasi

Orašasti plodovi izuzetno su zdravi jer obiluju esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima, osobito vitaminom E i ostalim važnim nutrijentima.

Istraživanje provedeno u SAD-u na više od 34.000 žena u njihovim kasnim 50-ima i ranim 60-ima pokazalo je da postoji uska poveznica između oraha i usporavanja starenja. Sve ispitanice trebale su odgovoriti na pitanja o prehrani, tjelesnom zdravlju i pamćenju.

Njih 16 posto nije imalo nikakvih zdravstvenih problema , a pokazalo se da su jele u prosijeku dvije porcije oraha dnevno što je i više nego dovoljno da očuva zdravlje mozga i vitalnost

Ranije je dokazano da orasi također pomažu rad crijeva, a zdrava probava i dobar mikrobiom znače jak imunitet, piše portal Mbg.

S obzirom da se ljudski vijek produljuje bitno je održati vitalnost što dulje, odnosno starjeti zdravo, a ključna stavka zdravog starenja je prehrana.

Kvalitetna prehrana sastoji se od sezonskog i lokalnog voća i povrća, najbolje organskog, domaćeg mesa i jaja te orašastih plodova i žitarica. 

Važno je da je raznolika i da se jede umjereno.

Preporuča se svakodnevno jesti orahe koji, ne samo da će utažiti glad, već će i čuvati zdravlje mozga, srca i krvnih žila. Osim prehrane, bitna je i svakodnevna rekreacija. 

12.07.2020. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.07.2020. 09:11
    orah je zdrav
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh