« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
MA DA?

Najbolja motivacija za žensku dijetu

Što zgodniji partner, to više dijeta...?
Što zgodniji partner, to više dijeta...? (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

žene

,

partner

Atraktivnost partnera može biti motivacija ženama za neprestane dijete, koje mogu dovesti i do poremećaja prehrane. S druge strane, to kod mušakaraca ne igra ulogu.

Ostati privlačan ponekad može biti bolno - pritisak okoline, društvene mreže, mediji i same veze u kojima smo, mogu utjecati na način na koji se pokušavamo prezentirati - a može utjecati i na to da počinjemo gledati svoje tijelo i zdravlje u negativnom svjetlu.

Vjerojatno je jedan od čimbenika i  privlačnost vašeg partnera, ako ga/ju imate, ali nova istraživanja utvrdila su da to može biti i čimbenik koji utječe na vaše razmišljanje.

Znanstvenici sa Sveučilišta Florida otkrili su da privlačnost vašeg parnera može utjecati na vaš način prehrane i tjelovježbu. No, rezultati su bili drugačiji za žene, a drugačiji za muškarce.

"Rezultati su otkrili da fizički privlačani muževi mogu imati negativne posljedice za žene, osobito ako te supruge nisu osobito atraktivne", rekla je Tania Reynolds zaEurekAlert.

Istraživanje je pokazalo da su žene, koje su smatrale da imaju atraktivnije partnere, bile sklonije dijetama. Suprotno tome, muškarci su bili manje motivirani za promjenu u načinu prehrane na temelju vlastite, ili partnerove, atraktivnosti.

Cilj studije je pružiti uvid u razloge zašto se žene boje da neće ispuniti očekivanja partnera i kako to može dovesti do poremećaja u prehrani i drugih zdravstvenih problema.

18.07.2017. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh