« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
31. LISTOPADA

Najavljen prosvjed žrtava pedofilije pred Vatikanom

Idemo pred Vatikan i ondje ćemo još jedanput osuditi brojne pedofilske incidente, najavljuju prosvjednici

Prosvjed protiv pedofilije
Prosvjed protiv pedofilije (Getty Images)
Više o

Vatikan

,

pedofilija

,

Katolička crkva

,

katolička crkva i pedofilija

Međunarodni prosvjedi žrtava svećeničkog zlostavljanja održat će se 31. listopada pred Vatikanom, izvijestio je u subotu u Veroni glasnogovornik regionalne udruge žrtava svećeničkog zlostavljanja, prenijela je talijanska agencija Ansa.

"Bit će to međunarodni prosvjed. Idemo pred Vatikan i ondje ćemo još jedanput osuditi brojne pedofilske incidente koji su šokirali mlade žrtve, a upoznat ćemo ih tek sada", rekao je glasnogovornik udruge žrtava instituta "Antonio Provolo" koji okuplja gluhonijemu djecu, Marco Lodo Rizzini. Zaposlenici - svećenici i laici iz katoličkog instituta "Antonio Provolo" iz Verone optuženi su za zlostavljanje 67-ero gluhonijeme djece između pedesetih godina i 19 84.

Američke udruge žrtava svećenika pedofila također su pozvale svoje članove ne okupljanje pred Vatikanom 31. listopada.

Žrtve seksualnog zlostavljanja danas su u Veroni tražile da se takva vrsta zlostavljanja proglasi zločinom protiv čovječnosti. Današnji skup prvo je javno okupljanje žrtava zlostavljanja koje su počinili svećenici u Italiji. Ondje je zatražena solidarnost sa žrtvama pedofila u Italiji te je ukazano da žrtve teško mogu ostvariti svoja prava zbog zakona prema kojemu takvi zločini zastarijevaju poslije deset godina.(hina/metro-portal)

25.09.2010. 21:14:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh