« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
OPTUŽBE

Ahmadinedžad: Obamina reakcija o 9/11 je vrlo amaterska

Obama je izjave Ahmadinedžada o događajima 11. rujna 2001. nazvao uvredljivima i punim mržnje

 Mahmud Ahmadinedžad
Mahmud Ahmadinedžad (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Mahmud Ahmadinedžad

,

9/11

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u subotu je reakciju Baracka Obame na njegove izjave o terorističkom napadu na Ameriku 11. rujna 2001., nazvao "amaterskima".

Ahmadinedžad je izazvao opće zgražanje prisutnih tijekom govora održanog u četvrtak u Općoj skupštini UN-a, u kojem je rekao da su "napad organizirali neki krugovi iz američke vlade". O tom je pitanju nastavio govoriti i u petak, nazvavši tijekom konferencije za novinare pozadinu napada "sumnjivom", a ponudio je i drugu teoriju prema kojoj smatra da još samo dužnosnici američke vlade i državnici vjeruju da su Al-Kaidini militanti izveli samoubilački napad otetim zrakoplovima na nebodere Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i zgradu Pentagona kod Washingtona.

>>Ahmadinedžad: Netanyahu je uvježbani ubojica

U intervjuu BBC-ju, predsjednik Obama osudio je u petak izjavu iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada o ulozi američke vlade u terorističkim napadima na SAD 11. rujna 2001., nazvavši je "uvredljivom", "neoprostivom" i "punom mržnje". Obama se u tom intervjuu obrušio na Ahmadinedžada zbog najnovije u nizu, kako kaže Bijela kuća, nečuvenih izjava koje će Iran dodatno izolirati iz međunarodne zajednice.

"To je bilo uvredljivo, puno mržnje", rekao je Obama. "Osobito od njega, reći to ovdje na Manhattanu, malo sjevernije od Ground Zeroa, gdje su obitelji izgubile svoje voljene....to je bilo neoprostivo", kazao je američki predsjednik.

"Obamina reakcija bila je vrlo amaterska. Potegnuo sam vrlo jednostavno pitanje i smatram da nije u redu da bilo tko kaže da je ono uvredljivo", smatra Ahmadinedžad. "Ne bismo smjeli dopustiti da se ovaj incident ponovno pretvori nekakvo sveto i nedodirljivo pitanje", kazao je, aludirajući na pitanje holokausta, koje iranski predsjednik smatra izraelskom izlikom za okupaciju Palestine i ugnjetavanje palestinskog naroda".(hina/metro-portal)

25.09.2010. 18:51:44
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    enime
    26.09.2010. 08:48
    USa treba imati respekt malo veci i prihvatiti odgovornos i osujetiti optuzbe argumentima,ukoliko ih ima.
  2. avatar
    Imeimeime
    26.09.2010. 14:43
    Ahmedinedžad, rođen je kao Mahmud Saborjhian[19] 28. listopada 1956. u selu Aradan pokraj grada Garmsara kao sin lokalnog kovača. Kada je bio star godinu dana njegova obitelj se preselila u Teheran, te su prezime Saborjhian promijenili u Ahmedinedžad zbog RELIGIJSKIH i ekonomskih razloga[20].

    Informacija da je iranski predsjednik Židov nešto znači.

    Cionizam? Postavi "svoje" Židove svugdje i svi će zaključiti da se radi o cionizmu! Zar se može bolje zamaskirati?

    Koliko im je bitno do Židova vidjet ćemo uskoro kad Židov Mahmud obavi svoj dio posla i baci što mu je dano da baci na Izrael.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh