Metro-portal.hr

objavljeno 25.09.2010. 21:14:38
31. LISTOPADA

Najavljen prosvjed žrtava pedofilije pred Vatikanom

Idemo pred Vatikan i ondje ćemo još jedanput osuditi brojne pedofilske incidente, najavljuju prosvjednici

Prosvjed protiv pedofilije
Prosvjed protiv pedofilije (Getty Images)

Međunarodni prosvjedi žrtava svećeničkog zlostavljanja održat će se 31. listopada pred Vatikanom, izvijestio je u subotu u Veroni glasnogovornik regionalne udruge žrtava svećeničkog zlostavljanja, prenijela je talijanska agencija Ansa.

"Bit će to međunarodni prosvjed. Idemo pred Vatikan i ondje ćemo još jedanput osuditi brojne pedofilske incidente koji su šokirali mlade žrtve, a upoznat ćemo ih tek sada", rekao je glasnogovornik udruge žrtava instituta "Antonio Provolo" koji okuplja gluhonijemu djecu, Marco Lodo Rizzini. Zaposlenici - svećenici i laici iz katoličkog instituta "Antonio Provolo" iz Verone optuženi su za zlostavljanje 67-ero gluhonijeme djece između pedesetih godina i 19 84.

Američke udruge žrtava svećenika pedofila također su pozvale svoje članove ne okupljanje pred Vatikanom 31. listopada.

Žrtve seksualnog zlostavljanja danas su u Veroni tražile da se takva vrsta zlostavljanja proglasi zločinom protiv čovječnosti. Današnji skup prvo je javno okupljanje žrtava zlostavljanja koje su počinili svećenici u Italiji. Ondje je zatražena solidarnost sa žrtvama pedofila u Italiji te je ukazano da žrtve teško mogu ostvariti svoja prava zbog zakona prema kojemu takvi zločini zastarijevaju poslije deset godina.(hina/metro-portal)

25.09.2010. 21:14:38
http://metro-portal.hr/najavljen-prosvjed-zrtava-pedofilije-pred-vatikanom/48675/