« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
AKCIJA U KAPTOL CENTRU

Uhićen vlasnik Novoga lista zbog slučaja u kojem se tereti Ivo Sanader

Robert Ježić, inače vlasnik Dioki Grupe, navodno je četvrtoosumnjičeni zbog slučaja nezakonitog poslovanja HEP-a s Diokijem

Fotografija vijesti
Više o

Ivo Sanader

,

uhićenje

,

Novi list

,

Robert Ježić

,

Dioki grupa

Robert Ježić, vlasnik Dioki Grupe i riječkog dnevnika Novog lista, uhićen je večeras oko 18 sati u Zagrebu u Kaptol centru, neslužbeno se doznaje. Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je da je riječ o USKOK-ovom predmetu pa ne može govoriti o tom slučaju, dok se u USKOK ništa nije moglo doznati. Ježić je, prema nepotvrđenim informacijama koje prenose mediji, navodno uhićen u Kaptol centru dok je u društvu pio kavu. On je navodno četvrtoosumnjičeni zbog slučaja nezakonitog poslovanja HEP-a s Diokijem.

U tom slučaju, neslužbeno se doznaje, još su osumnjičeni bivši premijer Ivo Sanader, koji je danas otišao iz Hrvatske, Ivan Mrljak iz HEP-ovog društva "Opskrba" i bivši predsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak. Sanadera, kojem je danas ukinut zastupnički imunitet, navodno se još tereti zbog izvlačenja novca iz ministarstava i državnih poduzeća preko agencije Fimi-media. Bivšeg premijera Ivu Sanadera sumnjiči se za udruživanje za počinjenje kaznenog djela te zlouporabu položaja i ovlasti, vidljivo je to iz DORH-ova zahtjeva za kaznenim progonom kojeg je Mandatno imunitetno povjerenstvo poslijepodne jednoglasno odobrilo nakon čega je Sabor potvrdio tu odluku.

Sada je poznato za koja dva kaznena djela se Sanader tereti, no još uvijek se ne zna u kojim kaznenim predmetima je osumnjičen. Neslužbeno se doznaje da mu se udruživanje za počinjenje kaznenog djela stavlja na teret u slučaju Fimi medije a da je za zlouporabu položaja i ovlasti osumnjičen u slučaju nezakonitog poslovanja HEP s Diokijem. (hina/metro-portal)

09.12.2010. 20:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh