« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
BRAVO

Nadav Kander nagrađen za izuzetan doprinos fotografiji na Sony World Photography Awards 2019

Moćne fotografije koje imaju nevjerojatnu skalu, često pokazuju dominaciju čovjeka nad nevinošću našeg okruženja

Nagrađena fotka
Nagrađena fotka (Nadav Kander)
Više o

Sony World Photography Awards

,

Nadav Kander

Umjetniku će priznanje biti uručeno na ceremoniji u Londonu 17. travnja 2019. godine, zbog njegove svestranosti i značajnog utjecaja na fotografiju.

Radovi ovog umjetnika bit će predstavljeni u okviru izložbe Sony World Photography Awards 2019 u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu od 18. travnja do 6. svibnja. Na izložbi će publika imati rijetku priliku vidjeti sedam različitih Kanderovih priznatih i manje poznatih dijela na jednom mjestu, uključujući portrete, figuru, pejzaže i pokret.

Povodom otvaranja izložbe, u četvrtak, 18. travnja, bit će emitiran i razgovor s Nadavom Kanderom koga je intervjuirao William A. Ewing. Izdanje knjige Sony World Photography Awards za 2019. godinu također će uključiti novi esej o umjetnikovom radu od Davida Campanya, kao i poseban izbor fotografija.

Biti dobitnik Nagrade za izuzetan doprinos fotografiji 2019. godine je veliko priznanje, jer to na neki način mene predstavlja kao inspiraciju i mislim da nema većeg komplimenta od toga. Čast mi je što sam u društvu prethodnih dobitnika nagrade, a ukoliko sam inspirirao ljude da kopaju dublje i autentično fotografiraju, onda sam dvostruko počašćen. Također bih želio zahvaliti tvrtki Sony i Svjetskoj organizaciji za fotografiju na ovom natjecanju, koje je zaista veoma velikodušno", rekao je Nadav Kander o nagradi.

Nadav Kander se izdvaja zbog svoje svestranosti, snage i suptilnosti. Moćne fotografije koje imaju nevjerojatnu skalu, često pokazuju dominaciju čovjeka nad nevinošću našeg okruženja. Drago mi je što Svjetska organizacija za fotografiju može odati počast tako važnom umjetniku, spajajući radove iz njegove dosadašnje karijere", istakao je Scott Gray, izvršni direktor Svjetske organizacije za fotografiju.

Kao dobitnik nagrade za izuzetan doprinos fotografiji, Kander se pridružuje prethodnim dobitnicima kao što su Candida Höfer, Martin Parr, Elliott Erwitt, William Klein, Eve Arnold and Mary Ellen Mark. Kanderov rad na izložbi Sony World Photography Awards za 2019. godinu nastao je u suradnji s Galerijom cvijeća u Londonu i New Yorku. Samostalna izložba umjetnika Nadava Kandera pod nazivom „Tamna linija - ušće Temze"održat će se u Galeriji cvijeća u New Yorku od 4. travnja do 25. svibnja 2019. godine.

Tijekom karijere duže od 30 godina, Nadav Kander (1961) je postao značajno ime u području fotografije. Njegova umjetnička praksa obuhvaća fotografski medij, a njegov nagrađivani komercijalni, portretni, figurativni i pejzažni rad odiše stilom koji često izaziva osjećaj tišine i nelagode.

Živeći i radeći u Londonu, Kander je izdao sedam knjiga i sudjelovao je na skoro 30 međunarodnih izložbi. Godine 2015. dobio je počasnu stipendiju Kraljevskog fotografskog društva, a njegovi radovi su smješteni u više javnih kolekcija širom svijeta, uključujući Nacionalnu galeriju portreta u Londonu i Muzej suvremene fotografije u Chicagu.

Od prethodnih projekata izdvajaju se: „Jangce - duga rijeka", dobitnik nagrade Prix Pictet za 2009. godinu; „Prašina", koja je nastala istraživanjem tragova Hladnog rata kroz radioaktivne ruševine tajnih gradova na granici između Kazahstana i Rusije; „Tijela šest žena, jednog čovjeka"; „Obamini ljudi", serija 52 portreta naručenih od strane magazina New York Times. Predstojeća izložba „Tamna linija - ušće Temze"je refleksija pejzaža rijeke Temze u točki gdje se spaja s morem.

Izložba Sony World Photography Awards 2019

Rad Nadava Kandera bit će prikazan u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu u okviru izložbe Sony World Photography Awards 2019. Nova velika izložba pruža detaljan uvid u najbolje vizualne priče i fotografije iz 2018. godine umjetnika iz cijelog sveta koji su nagrađeni na natjecanju Sony World Photography Awards 2019. godine.

S preko 800 izloženih fotografija i širokim spektrom fotografskih pristupa i raznovrsnih tema, ova globalna izložba fotografija predstavlja pobjedničke radove koji su ušli u uži izbor natjecanja Sony World Photography Awards, uključujući i radove Fotografa godine u Profesionalnom natjecanju, Otvorenom natjecanju, Natjecanju za mlade i Natjecanju za studente. Tijekom natjecanja 2019. godine stiglo je 327.000 prijava iz 195 zemalja i teritorija, što ga čini jednim od najvažnijih svjetskih fotografskih natjecanja.

Osim glavnog štanda, bit će prikazana i ekskluzivna izložba radova dobitnika za 2018. godinu u Profesionalnom natjecanju, Natjecanju za studente, Sony Alpha ženskih grantova, kao i uži izbor i pobjednička fotografija natjecanja ZEISS Photography Award 2019. godine. Osim toga, bit će i pažljivo odabrani set fotografija iz projekta „Swap", inicijative između Svjetske organizacije za fotografiju i Kreativnog centra koji je uključio globalnu fotografsku zajednicu kako bi razmijenili svoje najbolje štampane radove.

Nakon debija u Londonu, izložba Sony World Photography Awards 2019. godine imat će svjetsku turneju, uključujući izložbe u Japanu, Njemačkoj i Italiji.

14.03.2019. 16:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh