« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DHMZ:

Na Zavižanu gotovo dva metra snijega, u Istri prestao padati

Snijeg se zadržao i na moru, pa je u Karlobagu izmjerena visina snježnog pokrivača od šest centimetara

(Tea Cimaš/Cropix)
Više o

snijeg

,

Zavižan

Na Zavižanu je večeras u 19 sati izmjereno 195 centimetara snijega, a na Plitvičkim jezerima 86 centimetara, podaci su Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Parg pokraj Čabra večeras bilježi debljinu snježnog pokrivača od 68 centimetara. Na Sljemenu je izmjereno 64 centimetra snijega, a u Gospiću i Delnicama po 62 centimetra.

Više od pola metra snijega palo je i u Crnom Lugu na Risnjaku, 57 centimetara, i u Ogulinu, 53 centimetra.

U Slunju je u 19 sati bilo 36 cm snijega, u Korenici 35 cm, u Udbini 28 cm, a u Bjelovaru i Goricama kod Nove Gradiške po 22 centimetra. Drugdje je napadalo nešto manje od 20 centimetara snijega, pa tako primjerice Zagreb- Grič bilježi snježni pokrivač od 18 cm, a Zagreb- aerodrom 17 cm.

Visina snijega u Karlovcu je također 18 cm, Kutina ima 16 cm, a u Otočcu i u Križevcima je zabilježeno po 15 cm snijega, dok je Slavonski Brod zabijelio pod 14 centimetara snijega.

Snijeg se zadržao i na moru: u Karlobagu je u 19 sati izmjerena visina snježnog pokrivača od 6 cm, dok je na pulskom aerodromu, Rijeci i u Bakru palo dva centimetra snijega.

U Istri snijeg prestao padati

Snijeg nošen olujnom, na udare i orkanskom burom koji je tijekom dana padao u većem dijelu Istre večeras je prestao padati, a pomalo je oslabio i vjetar.

Najjkritičnije je danas bilo na području Pule gdje su prometnice bile mokre i skliske, a osim snijega promet su dodatno otežavale grane i stabla koja su popucala pod naletima jakog vjetra, doznaje se u pulskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi.

U Istri je zbog leda i susnježice zabilježen veći broj slijetanja automobila s ceste, no ozlijeđenih nije bilo.

Tijekom dana istarska policija je zabilježila petnaestak prometnih nesreća dok su pulski vatrogasci tijekom dana intervenirali dvadesetak puta.

Najviše intervencija bilo je na uklanjanju porušenih stabala i granja na području Pule, Fažane i Medulina, a da jedrilica u Pomeru ne bi potonula morali su ispumpavati vodu iz nje. Uslijed orkanskih udara bure u kampu Runke u Premanturi potopljene su dvije ribarske brodice. (hina/metro-portal)

10.03.2010. 22:44:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh