« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
TEŠKI DANI

U ponedjeljak sastanak Pivovarne Laško i Jadranske pivovare

Pivovarna Laško objavila je da prodaje Jadransku pivovaru, a ako se uskoro ne nađe kupac, proizvodnja će stati

(Paun Paunović/Cropix)
Više o

Pivovarna Laško

,

PPDIV

,

Jadranska pivovara

,

Ivica Blažević

Članovi sindikata u Jadranskoj pivovari prihvatili su na danas održanom sastanku poziv predsjednika Uprave Pivovarne Laško Dušana Zorka da u ponedjeljak održe sastanak u Sloveniji, izjavio je večeras za Hinu regionalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) Ivica Blažević.

Pivovarna Laško objavila je prije nekoliko dana da prodaje Jadransku pivovaru u Splitu, a ako do prodaje strateškom kupcu ne dođe u sljedećih nekoliko tjedana, proizvodnja u Jadranskoj pivovari bit će zaustavljena.

Na sastanak sa Zorkom u ponedjeljak putovat će i predsjednik PPDIV-a Hrvatske Josip Pavić, te glavni povjerenik PPDIV-a u Jadranskoj pivovari Goran Domljanović i predsjednik Radničkog vijeća u Jadranskoj pivovari Dario Slišković, rekao je Blažević koji će također biti dio tog izaslanstva.

Pivovarna Laško je desetak godina većinski vlasnik Jadranske pivovare u kojoj, prema tvrdnjama radnika, ima sirovine za proizvodnju samo za još mjesec dana. Radnici i sindikati Jadranske pivovare prošlog su tjedna spriječili ulazak u tvornicu direktoru poduzeća Nenadu Buljanu tražeći od njega da u sjedište Jadranske pivovare u Vranjicu dovede predstavnike Pivovarne Laško kako bi razgovarali o prevladavanju poteškoća u Jadranskoj pivovari.

"Imamo informacije da su za kupnju Jadranske pivovare zainteresirana dva kandidata iz Njemačke, te osim toga da je bavarski princ Luitpold, vlasnik licence 'Kaltenberg', zainteresiran za uzimanje Jadranske pivovare u najam", kazao je večeras Blažević. (hina/metro-portal)

10.03.2010. 22:31:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh