« Život
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
AJOJ

Na prvom ste spoju i već znate da to nikuda ne vodi? I što sad napraviti?

Ne možemo utjecati na to tko će nam se svidjeti, pa treba riješiti sve moguće probleme što prije

Što kad krene loše? Ništa, recite to odmah!
Što kad krene loše? Ništa, recite to odmah! (Pixabay)
Više o

ljubav

,

prvi spoj

,

društvene mreže

U doba društvenih mreža obično osobu već neko vrijeme znamo prije nego što po prvi puta izađemo na spoj. Razgovaramo i družimo se preko aplikacija, istražujemo o njima na Facebooku i Instagramu pri čemu dobivamo određenu sliku o njoj, o tome što voli i s kime se druži.

No virtualna povezanost koju stvorimo na internetu ne može se mjeriti sa susretom oči u oči. Prilikom dopisivanja ponekad se fenomenalno slažemo, ali što će se dogoditi ako, kad sjednemo jedan do drugoga, ta privlačnost jednostavno ispari?

Na prvom ste spoju, vaš partner je ljubazan, ali s vaše strane iskre jednostavno nema. Što da napravite?

Prije nego što vas uhvati panika i poželite si skratiti muke, ustati i pobjeći, upamtite da i druga osoba ima osjećaje koje zasigurno ne želite povrijediti.

Previše osoba otkazuje spojeve, odgađa ih ili neprilično kasno, a takvo će ponašanje zasigurno povrijediti potencijalnog partnera. Imajte na umu da je osoba koja sjedi s vama žrtvovala nešto drugo što bi voljela raditi kako bi to vrijeme mogla posvetiti vama - pa barem prema tome trebamo pokazati malo poštovanja.

Čak i ako taj prvi spoj zaista tako loše napreduje, pokušajte ostati prisutni duhom. Može postati neugodno ako se vi toj drugoj osobi zapravo svidite i ona predloži drugi spoj, no radi se o tome da zadržite dostojanstvo i ponesete se kao odgovorna odrasla osoba i odbijete ju na pristojan način.

Najbolje je biti iskren, zahvaliti se na piću i nečijem vremenu, i pritom objasniti da privlačnosti ne postoji, savjetuju stručnjaci. Druga osoba možda će biti povrijeđena i razočarana, ali ako je zrela i pravedna, shvatit će da vi niste krivi što su se stvari razvile na ovakav način. Ne možemo utjecati na to tko će nam se svidjeti.

Nemojte slučajno pobjeći s tog spoja, čak i ako osjetite potrebu da odete „na zahod", a zapravo se poželite ušuljati kad on ili ona ne gleda. Zamislite kako biste se osjećali da netko to vama učini.

Prvi spojevi ne moraju ispasti čudni ili neugodni, ako se obje osobe ponesu odgovorno i zrelo i prihvate stvari takvima kakve jesu.

Piše: Andrea Holi
02.05.2018. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh