« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
OPASNOST

Na području Neretve izvanredno stanje zbog poplava

Izvanredno stanje proglašeno je za područje Metkovića, Opuzena, Kule Norinske i Ploča

Metković pod vodom
Metković pod vodom (Denis Jerković/Cropix)
Više o

poplave

,

Neretva

,

Metković poplava

Zbog opasnosti od poplava u srijedu je proglašeno izvanredno stanje na području Neretve, priopćeno je iz Dubrovačko-neretvanske županije. Zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije župan Nikola Dobroslavić proglasio je izvanredno stanje za područje Metkovića, Opuzena, Kule Norinske i Ploča.

Hrvatske vode donijele su rješenje o uspostavi izvanrednog stanja na zaštitnim vodnim građevinama obrane od poplava na području Dubrovačko-neretvanske županije, slivno područje Neretva-Korčula.

S obzirom da su trenutačni vodostaji na rijeci Neretvi prouzročeni propuštanjem protoka od 1.150 prostornih metara s vodomjerne postaje Mostar, najavljeno povećanje će se na dotoku od 1.650 prostornih metara očitovati u značajnom porastu vodostaja na teritoriju Hrvatske, naveo je zamjenik rukovoditelja obrane od poplava vodnog područja Hrvatskih voda Branko Pejaković, stoji u priopćenju.

Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta D 9 u Metkoviću i granični prijelaz, te ŽC 6218 Metković-Vid i ŽC 6217 Rogotin-Kula Norinska u mjestu Rogotin, javlja Hrvatski autoklub.(hina/metro-portal)

02.12.2010. 08:10:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh