« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
DODIK:

"Muslimanima se ne može vjerovati"

"Mi ne vjerujemo u dobre namjere muslimana. Imamo potpuno negativno povjesno iskustvo", rekao je premijer Srpske

Milorad Dodik
Milorad Dodik (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Milorad Dodik

,

muslimani

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik oštro je u četvrtak optužio poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafu Cerića za miješanje u politički život, a istodobno je uputio uvredu svim muslimanima kazavši kako im se "ne može vjerovati", piše Hina.

Iz Dodikovog ureda medijima je dostavljeno priopćenje koje je uslijedilo kao reagiranje na raniju Cerićevu reakciju u povodu izjava predsjednika RS danih austrijskim medijima u kojima je muslimane odnosno Bošnjake u BiH opisao kao neprijatelje.

"Mi ne vjerujemo u dobre namjere muslimana. Imamo potpuno negativno povjesno iskustvo. Nikada u povijesti Srbi, bosanski muslimani i Hrvati nisu bili na istoj strani", kazao je Dodik u razgovoru za bečki "Der Standard" objavljenom početkom tjedna.

Cerić je početkom tjedna, podsjećajući uz ostalo i na genocid nad Bošnjacima u Srebrenici te na Dodikovo nijekanje tog zlodjela od predsjednika RS zatražio javnu ispriku, a Dodik je uzvratio zaključkom kako poglavar Islamske zajednice u BiH nastupa kao političar.

"Cerićevo priopćenje najbolje pokazuje gdje u BiH stanuje rasizam i šovinizam", optužio je Dodik, tvrdeći kako su njegovi negativni komentari o muslimanima izvađeni iz konteksta i pogrešno intepretirani.

"Islamska zajednica na čelu sa svojim vrhovnim poglavarom reisu-l-ulemom Mustafom Cerićem potvrđuje da je upravo ona najvažniji politički subjekt kod Bošnjaka u BiH i da svojim djelovanjem ne pridonosi ni povjerenju, ni pomirenju naroda u BiH", napisao je Dodik uz tvrdnju kako vjerski lideri nemaju pravo iznositi politička stajališta.

"Negativno povijesno iskustvo nas opominje da ne smijemo vjerovati u dobre namjere muslimana", bez ikakve je ograde zaključio Dodik koji je i ranije skandalizirao javnost zaključkom kako "ne bi nikada dopustio da mu sudi sudac musliman".

14.07.2011. 19:37:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    15.07.2011. 09:57
    A bagri četničkoj koja je počinila nezapamćeni genocid i kulturocid nad bosanskim i hrvatskim življem se kao može vjerovati.Sve dok se ta bolesna umotvorina Republika Shupska ne ukine nema mira u BH ...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh