« Život
objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana
OPA :)

Muškarcima su bivše draže nego ženama bivši

Ovo je prvo istraživanje koje je pokazalo razliku u osjećajima koje muškarci i žene imaju prema bivšim ljubavima

Muškarci to slobodnije shvaćaju?
Muškarci to slobodnije shvaćaju? (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

bivši partner

Bivši partneri obično su uzrok problema u novoj vezi, a vjerojatno i sami znate koliko ste puta morali negirati da još uvijek imate neke osjećaje prema njemu ili njoj...

No, jedno je zanimljivo istraživanje pokazalo da su tu muškarci ipak malo više neiskreni (da ne kažemo da lažu) - naime, njima su bivše partnerice draže nego ženama bivši partneri.

Zanimljivo, ovo je prvo istraživanje koje je pokazalo razliku u osjećajima koje muškarci i žene imaju prema bivšim ljubavima.

Da bi došli do tog zaključka, analizirali su odgovore 295 sudionika istraživanja na postavljenu anketu. Uvjet za sudjelovanje u istraživanju bilo je da ste u heteroseksualnoj vezi već najmanje četiri mjeseca i da ste imali bivšu vezu koja je trajala barem četiri mjeseca, a ta veza nije smjela završiti prije više od pet godina.

Tražili su ih da razmišljaju o svojim bivšim partnerima/cama i ispune upitnik u kojem su trebali označiti koliko je neka tvrdnja istinita, a primjeri su bili 'Moj bivši partner ili partnerica ima mnogo pozitivnih osobina', 'Izbjegavam dodirivati bivšeg partnera/icu', 'Kada razmišljam o bivšem partneru/ici naljutim se' i slično.

Nakon što su analizirali odgovore, istraživači su uvidjeli da su muškarci davali značajno više pozitivnih ocjena nego žene.

Tada su htjeli vidjeti kako se rezultat njihovog istraživanja poklapa s ljudskom intuicijom. Proveli su kratku anketu s 589 sudionika u kojoj su ih pitali s kojom se od tri izjave najviše slažu: 'Muškarcima su bivše cure draže nego ženama bivši dečki', 'Ženama su bivši dečki draži nego dečkima bivše cure' ili 'Nema razlike u muško-ženskim osjećajima prema bivšem partneru/icu'.

Većina od 62% je rekla da nema razlike u osjećajima, 24% je mislilo da muškarci gaje pozitivnije osjećaje i 14% je to reklo za žene.

Ovo istraživanje ukazuje na novi fenomen koji nije očit svima - žene imaju negativnije osjećaje prema bivšim partnerima od muškaraca. Iako studija pokazuje da postoji ta stabilna razlika među spolovima, i dalje se ne zna zbog čega je to tako.

14.12.2019. 20:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  15.12.2019. 09:48
  ma muško znaju više voljeti a zene vise mrziti
 2. avatar
  armando
  15.12.2019. 09:57
  muškarci više znaju voljeti od žena
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh