« Život
objavljeno prije 12 godina
LAKI SEKS

Muškarcima se dopadaju praznoglave djevojke

Istraživanje je pokazalo kako su muškarcima privlačne žene koje izgledaju glupavo, pospano ili pijano, a sve zato što smatraju kako su one laki plijen

Fotografija vijesti
Više o

brak

,

seks

,

muškarci i žene

,

ljubavna veza

,

seks za jednu noć

Sudeći prema rezultatima nove studije, kada je u pitanju potraga za partnericom, muškarcima su ekstremno privlačne djevojke koje izgledaju naivno i ranjivo, odnosno glupavo ili pijano, a razlog je jasan kao dan - lako uvlačenje u postelju.  

Kako bi provjerili tzv. hipotezu seksualne iskoristivosti, odnosno teoriju da su muškarci genetski programirani da traže "laki" seks, studenti s američkog sveučilišta Texas proveli su eksperiment među kolegama koji je bio podijeljen u nekoliko faza.

Autori studije, objavljene u stručnom glasilu Evolution and Human Behavior, potkrijepili su svoju tezu ispitavši 76 studenata od kojih su otkrili kako im se sviđaju djevojke koje izgledaju ranjivo i podložno iskorištavanju. U ovom djelu eksperimenta identificirana su 22 znaka koja ukazuju na laku iskoristivost, a među njima su priglup izgled, pospanosti i inertnost.

Kako bi dobili širu sliku o specifičnim pokretima, stavu i osobnosti koja čini žene ranjivima u očima muškarca, autori su angažirali veliku grupu studenata da iznesu svoje stavove. U ovom djelu studije otkrivena je 88 znakova ranjivosti, a među njima su lizanje ili grickanje usana, pogled preko ramena, pospanost, opijenost, uska odjeća, punašnost, neinteligentnost, punkerski izgled te dodirivanje grudi.

U završnom djelu studije, autori su novoj grupi od 76 momaka pokazali fotografije djevojaka koje su posjedovale 88 znakova ranjivosti, te su morali ocijeniti njihovu atraktivnost, koliko lako ih se može iskoristiti, te jesu li materijal za kratku ili dugotrajnu vezu.

Rezultati su pokazali da se muškarcima više sviđaju djevojke koje izgledaju glupavo i inertno nego žene inteligentnijeg izgleda, no samo kada je u pitanju flert za jednu noć. Djevojke koje izgledaju "blesavo", djetinjasto, pospano ili pijano smatrane su lakim plijenom.

Kako bi studija bila potpunija, autori su anketirali još 72 muškarca kojima su dali iste zadatke kao i prethodnim grupama, no uz jednu iznimku - istraživači su ocijenili njihove osobine i seksualne navike.

Rezultati su pokazali da što su muškarci promiskuitetni to su bolji u detekciji znakova ženske ranjivosti, a to otkriće pokazuje kako nisu svi momci ljigavci kada je u pitanju lov na seks.   

24.05.2012. 17:48:10
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Noćna smjena dostava
    25.05.2012. 03:14
    Za ovo je stvarno trebalo raditi studiju, očito se neki geek sjetio kako pronaći lakši način preko drugih kako doći do P...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh