« Život
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
CVILIDRETE

Muškarci teže podnose bolesti od žena

Sigurno ste barem jednom doživjeli da vaš macho frajer padne u krevet od temperature s kojom vi normalno idete na posao i zapomaže kao da je smrtno bolestan

Dovoljna je i mala temperatura da počnu jadikovke
Dovoljna je i mala temperatura da počnu jadikovke (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

bolesti

Muškarci su nekad stvarno velika djeca, a to se najbolje pokazuje u trenucima kad su bolesni, jer je dovoljna i malo povišena temperatura da vam se na kauč useli veliko dijete umjesto macho frajera koji je do tada paradirao kućom.

>> Muškarci često glumataju da su teško bolesni >>

Svaka žena to zna, a sad su i znanstvenici utvrdili da se radi o istini - u istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji muškarci i žene morali su procijeniti pet glavnih osobina svoje ličnosti: ekstrovertiranost, nervozu, otvorenost, savjesnost i slaganje.

Nakon testiranja istraživači su nastavili pratiti ispitanike tijekom godina, naročito u trenucima kad su prijavili zdravstvene probleme. Tada bi morali navesti sve psihičke probleme i ocijeniti svoje zdravlje na ljestvici od jedan do sedam.

>> Žene bolje podnose teške situacije od muškaraca >>

Naravno, što su zdravstveni problemi bili veći, manje je bilo zadovoljstvo ukupnim zdravljem, no pokazalo se da su žene više od muškaraca pogođene pojedinačnim simptomima, dok su muškarci iskazivali veće nezadovoljstvo kad je simptoma bilo više.

Sve u svemu, na kraju se pokazalo da već i manji simptomi drastično srozavaju zadovoljstvo muškaraca, dok su se žene pokazale znatno otpornijima.

>> Zgodni muškarci otporniji su na bolesti >>

Stoga, kad dragi zacvili, znajte da je to normalno za muškarce.

01.03.2015. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh