« Život
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
RADNICI TVRDE

Muškarci su bolji šefovi, žene su uglavnom histerične

Šefice uglavnom "drmaju" hormoni, nesposobne su ostaviti svoje privatne živote kod kuće i vole ogovarati radnike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

žene

,

posao

,

muškarci

,

šefovi

Drugim rječima, ženski šefovi noćna su mora za posao, tvrdi anketa provedena na britanskim radnicima. Što je najbolje, ne misle tako samo muškarci. Naime, dvije trećine žena preferira također muške šefove jer sve otvoreno i jasno kažu, zbog čega je s njima lakše raditi. Osim toga mnogo manje ogovaraju radnike, ne mijenjaju često raspoloženja, a ni ne podržavaju uredske tračeve, tvrde radnici.

Oko 3000 muškaraca i žena sudjelovalo je u istraživanju, dok je tri četvrtine muškaraca priznalo kako bi radije da im šef bude muškarac nego žena. Četvrtina žena optužila je ženske šefove za ogovaranje i donošenje osobnih problema na posao. A trećina anketiranih izjavila je kako su šefice "lake na okidaču" i često prijete svojim podređenima.

David Brown, stručnjak koji je provodio istraživanje za kompaniju www.UKJobs.net objašnjava: "Zanimljiva je činjenica da se i muškarci i žene slažu kako su muškarci bolji šefovi - 63 posto žena i 75 posto muškaraca to je izjavilo. To indicira da iako žene mogu biti na direktorskoj poziciji, nedostaje im nekih ključnih vještina koje su potrebne da se bude dobar šef. Nitko naravno ne sugerira da žene nisu dovoljno inteligentne za te pozicije, ali možda bi trebale biti više dostupne radnicima i manje natjecateljski raspoložene. Radnici žele imati jednake šanse i žele da ih oni za koje rade pozitivno motiviraju."

10 boljih osobina muškog šefa:

1. Otvoreno kaže sve što treba napraviti

2. Manja mogućnost da se uključi u uredske tračeve

3. Lakše se dogovoriti s njim

4. Manja mogućnost da ogovara druge

5. Manja mogućnost promjenjivih raspoloženja

6. Sposobnost ostavljanja privatnog života kod kuće

7. Kad kritizira, uglavnom su to konstruktivne kritike

8. Češće dijeli zajednički interes s radnicima

9. Ne osjeća se ugroženo ako je netko bolji od njega

10. Tolerantan je

12.08.2010. 08:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh