« Seks
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
HMMM...

Muškarci se češće razvode zbog ženske nevjere

Prema rezultatima, do više od trećine razvoda dolazi nakon što su ili muškarac ili žena, svojem partneru već oprostili jednu pogrešku, ali „više nemaju živaca".

Eh, da... tako to ide...
Eh, da... tako to ide... (Pixabay)
Više o

prevara

,

nevjera

Ako vas zanima jesu li u heteroseksualnim vezama prevari skloniji žene ili muškarci, otkrit ćemo vam da se ipak radi o muškarcima. No ako su oni ti koji budu prevareni, postoje velike šanse da će pokrenuti razvod. Naime, muškarci su spremniji okončati vezu zbog partneričine nevjere, dok će žene u puno više slučajeva prevaru oprostiti.

Tvrtka Hall Brown Family Law provela je studiju kojom su se promatrali uzorci ponašanja koji su rezultirali razvodom kako bi se pobliže objasnilo kakav točno učinak nevjera ima na bračnu sreću.
Prema rezultatima, do više od trećine razvoda dolazi nakon što su ili muškarac ili žena, svojem partneru već oprostili jednu pogrešku, ali „više nemaju živaca".

Loše ponašanje njihova partnera odnosi se na prevaru, financijske probleme ili uporabu supstanci koje izazivaju ovisnost.

U više slučajeva žene su te koje će pokušati spasiti brak, čak i unatoč partnerovoj nevjeri.

„Nevjerojatno je koliko će si ljudi dozvoliti da se mentalno i fizički iscrpe prije nego što sami sebi priznaju ono što ni oni sami, a ni nitko drugi, više ne može ignorirati. Ponekad će to ići tako daleko da će te stvari o svom partneru najprije morati čuti od prijatelja ili rodbine, prije nego što se napokon odluče pokrenuti neku vrstu promjene", tvrde autori studije.

S druge strane, muškarci puno manje toleriraju žensku prevaru.

Prema statistikama, od 1996. do danas broj žena koje su zatražile razvod zbog partnerove nevjere smanjio se za 46%, dok je broj muškaraca koji se žele razvesti bog partneričine nevjere za trećinu porastao.

Razlog zašto i muškarci i žene odlučuju braku dati još jednu priliku nakon nevjere jednoga od njih je strah od negativnih posljedica koje bi razvod imao na djecu. Za mnoge je to razlog zašto partnera ne ostavljaju sve dok djeca ne odrastu.

Piše: Andrea Holi
08.06.2018. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh