« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
TAKO KAŽU...

Muškarci koji rade kućne poslove su sretniji

Istraživanje u sklopu ESS-a, europskog sociološkog istraživanja pokazalo je na prvi pogled nevjerojatnu činjenicu

Muškarci bi trebali raditi po kući
Muškarci bi trebali raditi po kući (FreeDigitalPhotos)
Više o

sreća

,

žene

,

kućanski poslovi

,

ženski poslovi

,

muškarci

,

muški poslovi

Kućanski poslovi pomažu muškarcima da uravnoteže svoj život i, u konačnici, čine ih sretnijim osobama, pokazalo je najnovije sociološko istraživanje provedeno širom Europe. Muškarci iz Švedske, Norveške, Danske, Nizozemske, Njemačke, Francuske i Velike Britanije sudjelovali su u istraživanju u sklopu redovnog Europskog sociološkog istraživanja.

Svaki je sudionik istraživanja trebao odgovoriti na seriju standardiziranih pitanja kako bi se izmjerila razina sreće, primjerice "osjećaju li se ispunjenim u životu ako se probude svježi" i slično. Nakon toga morali su ocijeniti razinu konflikta između posla i porodičnog života.

Odgovori muškaraca uspoređeni su odgovorima žena, i na kraju je ispalo da su muškarci sretniji kad rade kućanske poslove, no problem je u tome što njihove žene i djevojke nisu ništa sretnije zbog toga što imaju pomoć.

Znanstvenici smatraju da se radi o tome da žene očekuju da će u životu morati raditi dvije smjene, jednu na poslu i drugu kod kuće, tako da jednostavno ne doživljavaju pomoć muškaraca kao nešto značajno.

08.07.2012. 21:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh