« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
SLUČAJ KRAŠOGRAD

MUP i USKOK tvrde da nema istrage protiv Bandića

Iz MUP-a demantiraju da iz istrage u slučaju Krašograd proizlazi ičija kaznena odgovornost, a oglasio se i Bandić koji osuđuje medijske napise

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

MUP

,

USKOK

,

Krunoslav Borovec

,

Index.hr

,

Krašograd

,

Vuk Đuričić

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova i USKOK demantirali su večeras navode internetskog portala Index.hr kako su u tijeku istrage protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te da se protiv njega priprema optužni prijedlog za slučaj "Krašograd".

"Moramo demantirati da je kriminalistička obrada u slučaju Krašograd pri završetku te da iz dosadašnjega kriminalističkog istraživanja proizlazi ičija kaznena odgovornost", stoji u demantiju Ravnateljstva policije.

Ono se oglasilo u vezi s brojnim novinarskim upitima o potvrdi izjave glasnogovornika USKOK-a i informacija na portalu Index koji je danas objavio da "USKOK priprema optužni prijedlog protiv neovisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića za slučaj Krašograd".

U priopćenju Ravnateljstva policije ističe se kako svojim izjavama ni na koji način ne želi sudjelovati u predsjedničkoj kampanji i utjecati na eventualne izborne rezultate te se stoga glede spomenutog suzdržava od svakog komentara.

"Do sada smo javnost dosljedno izvještavali o rezultatima svih značajnijih dovršenih kriminalističkih istraživanja, što ćemo činiti i ubuduće", stoji u priopćenju koje je potpisao načelnik ureda ravnatelja Krunoslav Borovec.

U povodu brojnih upita i različitih tumačenja navoda glasnogovornika Vuka Đuričića i USKOK je večeras priopćio kako je "netočno da je USKOK primio 21 kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića, a također nije točno da je glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić obavijestio javnost da USKOK vodi istragu protiv Milana Bandića".

"Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić je samo potvrdio ono što je javnosti već poznato, kako se u svezi s mogućim zlouporabama te utvrđivanjem moguće odgovornosti pojedinih službenih ili odgovornih osoba iz grada Zagreba ili gradskih trgovačkih društava provode izvidi, tj, samo utvrđuje osnovanost sumnje o mogućem počinjenju kaznenih djela iz nadležnosti Ureda", stoji u USKOK-ovu priopćenju. (hina/metro-portal)

08.01.2010. 19:49:04
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    08.01.2010. 20:56
    Pitanje koje bi si svi trebali postaviti je za koga rade MUP i USKOK? A onda logički slijedi i ono zašto bi se očekivalo da će te dvije 'institucije' spriječiti i riješiti kriminal u državi?
    Ovčice, ovčice...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh