« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
POPLAVE

U Lici proglašena elementarna nepogoda

Rijeka Lika izlila se iz korita, a poplavljeno kosinjsko područje prometno je odsječeno već deset dana i jedina veza održava se čamcima

(Željko Popović/Cropix)
Više o

elementarna nepogoda

,

Lika poplave

,

perušićka općina

,

rijeka Lika

,

Milan Jurković

,

Kruščica

,

kosinjsko područje

,

rijeka Novčica

Ličko-senjski župan Milan Jurković objavio je danas popodne odluku o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane poplavom na području naselja Gornjeg i Donjeg Kosinja, Kosinjskog Bakovca, Selišta, Rudinke i Lipova Polja u perušićkoj općini.

Rijeka Lika izlila se iz korita nizvodno od brane Kruščice i poplavila lokalne prometnice te uzrokovala materijalne štete na infrastrukturi, stambenim i gospodarskim objektima.

Štete će procijeniti posebno povjerenstvo. Poplavljeno kosinjsko područje prometno je odsječeno već deset dana i jedina veza je čamcima pa je opskrba otežana.

Na tom su području na snazi redovite mjere obrane od poplave, a djelatnici Hrvatskih voda i općinski stožer za obranu od poplava na terenu prate prilike. Stanje otežava obilna kiša koja u Lici pada od jutra pa je dotok rijeka Like i Novčice u akumulacijsko jezero Kruščicu 220 prostornih metara u sekundi. (hina/metro-portal)

08.01.2010. 19:12:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh