Muffini od mrkve za uskrsni stol
Kolači od mrkve počeli su se raditi u Srednjem vijeku kada se mrkva koristila kao prirodan zaslađivač u kolačima s obzirom da su ostali slatki sastojci bili skupi i nedostupni
Muffini su omiljena poslastica koja se počela raditi u SAD 60-ih godina 20. stoljeća, a trebalo im je samo desetak godina da uđu na listu 10 najpopularnijih namirnica u Americi, pa su se posljedično proširili svijetom
S druge strane, kolači od mrkve počeli su se raditi u Srednjem vijeku kada se mrkva koristila kao prirodan zaslađivač u kolačima s obzirom da su ostali slatki sastojci bili skupi i nedostupni.
Mi vam donosimo sretnu kombinaciju, muffine od mrkve koji će se savršeno uklopiti u blagdanske delicije.
Muffini od mrkve
Sastojci
120 g bijelog brašna tip 400
180 g šećera
100 g mljevenih oguljenih badema
100 g mljevenih lješnjaka
250 g naribane mrkve
2 žličice praška za pecivo
40 g kukuruznog škoba (gustina)
30 g mljevenog keksa
5 g putra
4 jaja odvojena na žumanjke i bjelanjke
10 ml likera od naranče
2 žlice soka od naranče
Priprema
U posudi izmiksati žutanjke i 2/3 šećera, dodati brašno, škrob, lješnjake, bademe, prašak za pecivo, mrkvu, liker i sok od naranče.
U drugoj posudi ostatak šećera i bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg, pa u njega polako dodajte sve ostale sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Košarice za muffine premažite putrom i pospite mljevenim keksima, pa zatim polako ulijevajte smjesu pazeći da ostavite centimetar praznog prostora na vrhu. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko pola sata.
Nakon pečenja, muffine pospite šećerom u prahu.
Uživajte!
Novi komentar