Janjetina s povrćem i mladim krumpirom
Kad se mladoj janjetini pridoda sezonsko povrće i mladi krumpir, dobiva se rijetko ukusna delicija fantastičnog okusa i mirisa koji će vam odmah izazvati osjećaj gladi
Janjetina je tradicionalno omiljen uskrsni ručak u našim krajevima, a kad joj se pridoda sezonsko povrće i mladi krumpir, dobiva se rijetko ukusna delicija fantastičnog okusa i mirisa koji će vam odmah izazvati osjećaj gladi.
Stoga, stiže recept za uskrsni ručak koji će oduševiti vaše ukućane.
Janjetina s povrćem i mladim krumpirom
Sastojci
2 kg janjetine (naravno, mlade i domaće po mogućnosti)
750 g mladog krumpira
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
luk u ploškama
nekoliko češanja češnjaka
listovi svježeg ružmarina
prstohvat origana
sol, papar
Prilog - povrće na pari
2 mrkve
mala glavica brokule
mala glavica cvjetače
Priprema:
Janjetinu dobro namažite maslinovim uljem, razrežite češnjak i utrljajte ga u meso, pa ga zataknite u meso. Ostavite da stoji barem sat vremena, posolite, popaprite i pospite origanom i svježim ružmarinom.
Pripremljenu janjetinu položite u vatrostalnu posudu na posteljicu od ploški ruka, obložite mladim krumpirom narezanim na veće komade i poklopite. Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite jedan sat.
Povremeno otklopite posudu i prelijte meso sokovima koji su se stvorili, podlijte vode po potrebi, a petnaestak minuta prije kraja pečenja prelijte s pola čaše bijelog vina.
Kad podlijete, stavite kuhati povrće na pari, tako da glavno jelo i prilog budu gotovi u isto vrijeme, lijepo aranžirajte i pozovite obitelj za stol.
Uživajte!
Novi komentar