« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
SAVJET

Mršavite tri puta više nego inače!

Najbolju dijetu otkrili su psiholozi, a ne nutricionisti, i djeluje bitno bolje nego bilo koja druga

Kako najučinkovitije mršavjeti?
Kako najučinkovitije mršavjeti? (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

Weight Watchers

,

najbolja dijeta

,

najlakše mršavljenje

,

grupno mršavljenje

Vjerovali ili ne, uz sve moguće savjete nutricionista i liječnika, najbolji način za mršavljenje znanstveno su potvrdili psiholozi. Naime, na njujorškom City University napravili su grupu od 114 muškaraca i žena prekomjerne težine i podijelili ih u tri grupe.

Prva je grupa 48 tjedana mršavjela pod nadzorom liječnika, druga je sudjelovala u grupnom programu mršavljenja tipa Weight Watchersa, dok je treća kombinirala i jednu i drugu metodu.

Znanstvenici su pretpostavili da će kombinirana metoda donijeti najbolje rezultate, no na kraju je ispalo da je organizirano grupno mršavljenje pod paskom treniranih savjetnika koji su i sami mršavjeli na taj način postiglo fascinantne rezultate - trostruko veći broj prosječno skinutih kilograma od grupe koja je mršavjela pod paskom liječnika i nutricionista.

Rezultati su pokazali da je najučinkovitija metoda mršavljenja u grupama zbog motivacije koju na vas prenose osobe koje su i same smršavjele na taj način. Inače, rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Obesity, a financirano je od strane američkog Nacionalnog instituta za zdravlje.

10.10.2012. 20:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh