« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
DIJETE

Može li vam jogurt dijeta skinuti kile?

Iako prema mnogim stručnjacima nije dobra za zdravlje, jogurt dijeta može biti čak i korisna, no samo ako uz jogurt unosimo i druge nutrijente

Ali treba biti pažljiv...
Ali treba biti pažljiv... (Arhiva)
Više o

dijeta

,

jogurt

,

jogurt dijeta

Jogurt dijeta spada u one koje obećavaju brz gubitak kilograma u svega nekoliko dana, a kreirala ju je wellness stručnjakinja i glumica Jeannie Mai. Ona tvrdi da masnoća iz jogurta proizvodi hormon kortizol koji negativno utječe na glad, a aminokiseline pomažu u sagorijevanju masti.

Jogurt mnogi biraju za doručak ili večeru jer je lagan, pomaže u radu crijeva i osigurava njihovo zdravlje, a neka istraživanja čak tvrde da pomaže u mršavljenju.

S jogurt dijetom možete izgubiti čak tri kilograma u četiri dana, no s bilo kojoj dijetom i brzim gubljenjem kilograma treba biti oprezan i prvo se konzultirati s liječnikom.

Kako se provodi jogurt dijeta?

Jogurt dijeta idealna je za one koji su uvijek u žurbi jer se lako provodi, a hranu možete ponijeti i sa sobom na posao. Evo primjera jogurt dijete za jedan dan:

Doručak

Zdjelica zobene kaše uz dodatak orašastih plodova poput badema ili lješnjaka te jogurt.

Užina

Voće - jedna jabuka ili naranča.

Ručak

Salata od sezonskog povrća, grilanih pilećih ili purećih prsa minimalno začinjenih.

Večera

Dvije šalice jogurta.

Jogurt je odličan i kao preljev za salate, kao dodatak voćnim smoothiejima, a od njega možete napraviti i zdravi sladoled.

No, trebamo ipak staviti i disclaimer - jogurt dijeta, kao i svaka druga, može različito djelovati na svačiji organizam. Ako primijetite da se kvaliteta vaših noktiju, kose i kože pogoršala, imate zatvor, umorni ste i bez energije, odmah prekinite dijetu.

Svaka dijeta u kojoj ograničite unos neke skupine namirnica, kao što su primjerice ugljikohidrati, može poremetiti rad metabolizma i izazvati zdravstvene probleme. 

Znači, pripazite, ali isprobajte jednom pa vidite kako vam ide....

26.05.2022. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.05.2022. 09:16
    Grcki jogurt je najbolji za dorucak
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh