« Život
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
LOOL

Može li se penis povećati?

Ako imate nezadovoljavajući seksualni život budite uvjereni da veličina penisa nema ništa s time, vjerojatno su posrijedi stvari koje lako možete ispraviti... no sigurni bi htjeli imati veći penis ;)

Može li ga se povećati?
Može li ga se povećati? (Arhiva)
Više o

penis

,

povećanje penisa

,

veličina penisa

,

pimpek

Da jedna stvar bude jasna - cijela gomila istraživanja su pokazala da iako je ženama veličina bitna ona se nalazi na samom dnu prioriteta, pripadnicama ljepšeg spola važnije su karakterne osobine poput poštenja, pouzdanosti ili iskrenosti.

No, i dalje brojne kompanije nude različite proizvode koji garantiraju povećanje penisa, a pošto nemaju znanstvenih dokaza koji bi potkrijepili njihove tvrdnje marketinški stručnjaci u reklame stavljaju svjedočanstva prezadovoljnih kupaca, te fotografije upitne autentičnosti prije i poslije tretmana. Da stvar bude gora, niti jedan od tih preparata nema potvrdu od nadležnog ministarstva zdravlja.

Evo nekoliko najraširenijih proizvoda i tehnika:

Jelqing ili "muženje penisa" - jedna od najraširenijih "sigurnih" tehnika za povećanje spolovila, a funkcionira tako da se penis pritišće od baze do vrha kako  bi se stvorio pritisak u žilama i spužvastom tkivu, što navodno dovodi do trajno bolje cirkulacije, no znanstvenici nisu uočili uspješnost ove metode. Može doći do formiranja ožiljaka, javljanja boli, a i do deformacije penisa.

Operativni zahvat - povećanje penisa operativnim putem je riskantno i ne mora nužno upaliti. Istraživanja su pokazala da većina muškaraca nije zadovoljno rezultatima operacije. Kako i ne bi bili kada su mjesecima morali podnositi ekstremnu bol i pritom mokriti kroz cjevčicu za povećanje penisa od, u najboljem slučaju, jednog jedinog centimetra. U najgorem slučaju moglo je doći do raznoraznih komplikacija poput infekcije, ožiljka te gubitka osjeta i funkcije.

Stretching ili "vježbe istezanja" - penis se, kao i što ste sami mogli zaključiti, isteže, bilo manualno ili utezima. Neka mala istraživanja zabilježila su produženje spolovila za 1 do 2 centimetara. No, te studije nisu kvalitetno odrađene i ova tehnika mora proći kroz rigorozna istraživanja prije nego li ju se proglasi uspješnom i sigurnom.

Tablete i losioni - najčešće sadrže vitamine, minerale, biljne ekstrakte ili hormone za koje tvrde da povećavaju spolovilo, no niti jedan od ovih proizvoda nije uspio opravdati svoju namjenu, a neki mogu naštetiti vašem zdravlju.

Vakuumske pumpe - liječnici u nekim slučajevima koriste pumpe za liječenje erektivne disfunkcije jer vakuum pojačava cirkulaciju krvi u penisu koji zbog toga natekne. Korištenje pumpi duže ili češće od propisanoga može oštetiti elastično tkivo u spolovilu što može imati za posljedicu nepotpunu, mlohavu, erekciju. Pumpa ustvari stvara iluziju većeg penisa ali bez trajnog efekta.

Stoga, isplati li se prolaziti kroz sve ove riskantne metode za, u najboljem slučaju, nekoliko centimetara više - i to ne stalno?!   

26.01.2022. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh