« Život
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
UPS! ;)

Koliko se drogiramo u pandemiji?

Kaže istraživanje da su najčešći motivi za konzumaciju kanabisa bili su opuštanje, osjećaj napušenosti i pomoć pri spavanju

Duva se sve u 16 ;)
Duva se sve u 16 ;) (Arhiva)
Više o

kanabis

,

droge

,

pandemija

Ograničenja uslijed pandemije Covida-19 najviše su utjecala na obrasce konzumacije kanabisa i ecstasyja pri čemu se uporaba kanabisa povećala, a uporaba 'klupskih droga' (MDMA/ecstasy) smanjila, rezultati su istraživanja koje je objavila Europska agencija za droge (EMCDDA). 

Europska internetska anketa o drogama pokazala je da se uporaba biljnog kanabisa povećala, a uporaba 'klupskih droga' (MDMA/ecstasy) smanjila. 

Istraživanje, u kojem su sudjelovale osobe starije od 18 godina, provedeno je između ožujka i travnja 2021. u 30 zemalja (21 u EU i 9 izvan EU) kada je većina populacije bila pod mjerama zatvaranja povezanim s COVID-19. 

Blizu 50.000 odraslih osoba (48 469) odgovorilo je na anketu iz 21 države članice EU-a i Švicarske. Kanabis je bila droga koja se najviše koristila, a 93 posto ispitanika izvijestilo je da ju je koristilo u prethodnih 12 mjeseci uz male razlike između zemalja. 

MDMA/ecstasy (35 posto), kokain (35 posto) i amfetamin (28 posto) bile su sljedeće najčešće prijavljene ilegalne supstance, a redoslijed triju droga varira od zemlje do zemlje. 

Najčešći motivi za konzumaciju kanabisa bili su opuštanje, osjećaj napušenosti i pomoć pri spavanju, dok su za MDMA/ecstasy to bili njegovi euforični i društveni učinci.

I da... nakon svega, nije niti čudno da se pokušavamo opuštati na svaki mogući način...

27.01.2022. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.01.2022. 20:15
    Otrov
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh