« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SMRTNA KAZNA

Mossadov špijun obješen u Iranu

Ali Akbar Siadat proglašen je krivim za špijuniranje za Izrael, za Mossad je radio od 2004. godine

Mossad
Mossad (Wikipedia)
Više o

Iran

,

špijuniranje

,

Mossad

Iranske vlasti u utorak su objesile sunarodnjaka osuđenog za špijuniranje za Izrael, izvijestila je službena iranska novinska agencija IRNA. Ali Akbar Siadat proglašen je krivim za davanje osjetljivih informacija Mossadu, izraelskoj obavještajnoj službi za koju je radio od 2004. godine. On je uhićen četiri godine kasnije kada je sa suprugom pokušao napustiti Iran.

"Ali Akbar Siadat, koji je špijunirao za izraelski Mossad, obješen je jutros u zatvoru Evinu u Teheranu", izvijestila je IRNA. "On je optužen za korupciju, suprotstavljanje Islamskoj Republici i snaženje cionističkog režima (Izraela)".

"Siadat je priznao da je dobio 60.000 dolara za davanje povjerljivih informacija o iranskim vojnim aktivnostima Mossadu", izvijestila je IRNA. U izjavi se kaže da je za kontakt s Mossadom dobio "posebnu opremu uključujući i prijenosno računalo".

IRNA je objavila da se Siadat sastajao s izraelskim agentima, među ostalim, u Turskoj, Tajlandu i Nizozemskoj. Davao informacije o iranskim vojnim vježbama, vojnim bazama, vojnim zrakoplovima kao i o raketnim sustavima Revolucionarne garde, navela je IRNA.

IRNA je izvijestila da je danas obješen i Ali Saremi, član prognane oporbene skupine Mudžahedin Halk, zbog više kaznenih djela, uključujući i "moharebe" odnosno vođenje rata protiv Boga.(hina/metro-portal)

28.12.2010. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh